Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2024

Xpeng zet met oog op concurrentie in op meer personeel en AI

Xpeng, een Chinese fabrikant van elektrische voertuigen (EV's), huurt zo'n 4.000 man nieuw personeelin. Het investeert daarnaast 3,5 miljard Yuan, omgerekend zo'n 450,9 miljoen euro, in onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Xpeng zet met oog op concurrentie in op meer personeel en AI image

De stap is door oprichter He Xiaopeng aangekondigd aan personeel, meldt onder meer Silicon. Met de investering wil Xpeng zich volgens Xiaopeng onderscheiden van andere partijen op de Chinese EV-markt, die hevige concurrentie kent. De topman verwacht dat de Chinese EV-markt een 'nieuwe fase van een bloedbad' ingaat.

Vertrouwen in de toekomst

Ondanks de hevige concurrentie heeft Xiaopeng vertrouwen in de toekomst van zijn bedrijf. "Ik geloof dat we uiteindelijk zullen overwinnen indien we het harde werk aanhouden", aldus de topman. Xiaopeng meldt ook dat XPeng voor de komende drie jaar zo'n dertig nieuwe of vernieuwde modellen op de planning heeft staan.

De topman ziet een belangrijke rol weggelegd voor AI wat betreft het vergroten van de efficiëntie, het gemak en de toegankelijkheid van EV's. Denk daarbij onder meer aan zelfrijdende functies, zoals de Navigation Guided Pilot van Xpeng voor gebruik in stedelijke omgevingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!