Wouter Hoeffnagel - 23 februari 2024

Juniper Networks aangeklaagd door aandeelhouder wegens overname door HPE

Een aandeelhouder van Juniper Networks daagt het bedrijf voor de rechter. Juniper Networks zou aandeelhouders onjuist hebben geïnformeerd rond de overname van het bedrijf voor HPE. Ook stelt de aandeelhouder dat vooral insiders van Juniper van de overname profiteren, in plaats van aandeelhouders.

Juniper Networks aangeklaagd door aandeelhouder wegens overname door HPE image

Aandeelhouder John Zaita claimt in de aanklacht dat Juniper Networks aandeelhouder onjuist heeft geïnformeerd over financiële overeenkomsten tussen topmensen van Juniper Networks en HPE, de financiële verwachtingen van Juniper Networks en data waarop deze voorspellingen zijn gebaseerd.

'Potentieel belangenconflict'

De aanklacht spreekt over een potentieel belangenconflict. "Een uiteenzetting van de voordelen van de deal indiceert dat Juniper insiders de primaire begunstigden zijn van de voorgestelde transactie, niet de publieke aandeelhouders van het bedrijf zoals de beklaagde", stelt de aanklacht. Ook stelt Zaita dat de top van het bedrijf 'unieke voordelen' voor zichzelf hebben veiliggesteld, die niet beschikbaar zijn voor publieke aandeelhouders van het bedrijf.

Tien bestuursleden worden in de aanklacht bij naam genoemd. Het gaat onder meer om CEO Rami Rahim. Topmanagers zouden een grote hoeveelheid aandelen in Juniper bezitten, die bij doorgang van de overname worden omgezet in een fusievergoeding. Andere aandeelhouders profiteren volgens de aanklacht niet op dezelfde manier.

Juniper Networks meldt in een verklaring aan de redactie: "We zijn ons bewust van de rechtszaak die is aangespannen en zijn van plan ons te verdedigen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!