Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2024

Workday lijft HiredScore in

Workday neemt HiredScore over. HiredScore is leverancier van AI-gestuurde talent orkestratie-oplossingen die bedrijven in staat stellen om datagestuurde inzichten te gebruiken om wervings- en talentmobiliteitsprocessen te verbeteren.

Workday lijft HiredScore in image

Met de technologie van HiredScore wil Workday zijn portfolio versterken. Zo wil het bedrijf Workday Talent Management, Workday Skills Cloud en HiredScore's Talent Orchestration oplossingen combineren om klanten te voorzien van een uitgebreid, transparant en intelligent aanbod op het gebied van talentacquisitie en interne mobiliteit. Dit helpt hen beter in te spelen op hun voortdurend veranderende personeelsbehoeften.

Talentacquisitie en interne mobiliteit

De combinatie van Workday en HiredScore biedt organisaties een oplossing voor talentacquisitie en interne mobiliteit. De oplossing stelt klanten in staat verantwoorde AI in te zetten voor het oplossen van wervingsuitdagingen. Ook helpt de combinatie bij het beheren van de levenscyclus van talent. Zij kunnen hierbij data gebruiken om talent te koppelen aan openstaande kansen. Workday levert hiervoor onder meer oplossingen die helpen bij het identificeren van kandidaten wier vaardigheden en ervaring het meest aansluiten bij de openstaande vacatures, het versnellen van screening met behulp van datagestuurde inzichten en het identificeren van passieve kandidaten – ook binnen het talentenecosysteem.

De combinatie verbetert ook de ervaring van recruiters. Het helpt bedrijven hun inspanningen voor het werven van talent efficiënter te maken door het stroomlijnen en versnellen van wervingsprocessen via geautomatiseerde meldingen, begeleide ervaringen en aanbevolen actie-items.

'Mensen vormen het hart van elke organisatie'

"Mensen vormen het hart van elke organisatie en investeren in nieuwe en innovatieve manieren om het potentieel van talent te ontsluiten is belangrijker dan ooit", zegt Carl Eschenbach, CEO van Workday. "HiredScore is de perfecte aanvulling op ons productportfolio waarmee we AI-oplossingen willen bieden die echte zakelijke waarde leveren voor onze klanten. De combinatie van onze AI-technologieën die mensen in centraal houden, samen met een diep begrip van het personeelsbestand, zal organisaties helpen om te gedijen en voortgang te boeken."

“We staan pas aan het begin van het ontdekken van de mogelijkheden van verantwoorde AI in personeelsbeheer, en hoe organisaties het efficiënter en effectiever kunnen inzetten om HR-transformatiedoelen met betrekking tot werving en werknemerservaringen te realiseren", zegt Athena Karp, oprichter en CEO van HiredScore. "Door onze inspanningen en innovaties te combineren met Workday, zijn we in staat om nog meer waarde te leveren aan bedrijven over de hele wereld bij het opbouwen van hun toekomstige HR-functie."

Workday verwacht de overname in het eerste kwartaal van Workday's fiscale jaar 2025, eindigend op 30 april 2024, af te ronden. De overname moet worden goedgekeurd door regelgevende instanties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!