Witold Kepinski - 28 februari 2024

MWC 2024: Eurofiber en Q*Bird kondigen samenwerking aan

Tijdens het Mobile World Congres 2024 in Barcelona heeft Eurofiber aangekondigd te gaan samenwerken met Q*Bird om Quantum Key Distribution (QKD) te integreren in zijn digitale open infrastructuur, via het eigen vaste glasvezelnetwerk.

MWC 2024: Eurofiber en Q*Bird kondigen samenwerking aan image

Eurofiber zegt door deze samenwerking zijn klanten betere databescherming te kunnen bieden. Optimale databeveiliging wordt bereikt door diepgaand kennis van de principes van kwantummechanica. Daarmee is QKD een ideale oplossing voor omgevingen waar veiligheid van hoog belang is, zoals logistiek, financiën, overheid, gezondheidszorg en cruciale infrastructuur.

De Quantum Key Distribution (QKD) technologie van Q*Bird is gebaseerd op de onderliggende natuurwetten en biedt aantoonbare beveiliging tegen elke cyberaanval, inclusief die van toekomstige quantumcomputers.

Samenwerken aan naadloze integratie van QKD in het netwerk van Eurofiber maakt het mogelijk om de beveiliging van Eurofibers eigen vaste netwerk te verbeteren en tegelijkertijd zijn klanten betere databescherming tegen opkomende cyberdreigingen. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!