Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2024

F5 komt met end-to-end API-beveiliging om AI-gebaseerde applicaties

F5 voegt functionaliteiten voor het testen van API-codes en telemetrie-analyse toe aan F5 Distributed Cloud Services. Het bedrijf wil daarnaast AI ook in de rest van zijn portfolio integreren. Met als doel klanten tegen geavanceerde AI-bedreigingen te beschermen, en het tegelijkertijd de beveiliging en het beheer van multicloud applicatieomgevingen te vereenvoudigen.

F5 komt met end-to-end API-beveiliging om AI-gebaseerde applicaties image

88 procent van de ondernemingen geeft in F5's komende 2024 State of Application Strategy rapport aan dat ze apps en API's inzetten op meerdere locaties. Bedrijven weten dat geen enkele cloud perfect is voor elke applicatie, terwijl hybride en multicloud architecturen de flexibiliteit bieden die nodig is om de moderne digitale diensten te leveren. Terwijl AI de groei van het aantal apps en API's aanjaagt, voegt het significante beveiligingsuitdagingen toe die bedrijven moeten oplossen.

API-verbindingen beschermen

Nieuwe AI-gedreven digitale ervaringen zijn sterk gedistribueerd met een mix van resources, modellen en services verspreid over on-premises, cloud- en edge-omgevingen, die allemaal verbonden zijn door een groeiend netwerk van API's. De bescherming van deze API-verbindingen en de gegevens die via deze verbindingen lopen, is een beveiligingsuitdaging waarmee bedrijven te maken krijgen naarmate ze meer AI-gebaseerde services implementeren.

De toevoegingen zijn een resultaat van de recente overname van API-beveiligingsinnovator Wib. De nieuwe functies detecteren kwetsbaarheden en observeren applicatieontwikkelingsprocessen, zodat risico's worden geïdentificeerd en beleidsregels worden geïmplementeerd voordat API's in productie gaan. Hiermee komen API-detectie, -testen, -posture management en runtime-bescherming samen in één platform.

Distributed Cloud Services dringt onder meer risico's voor nieuwe API's terug door de identificatie van kwetsbaarheden en de handhaving van strikte, nauwkeurige specificaties voordat ze in productie gaan. Gebruikers krijgen van duidelijke richtlijnen voor governance, met realtime rapportage over normen en naleving van regelgeving voor teams voor beveiligingsactiviteiten en CISO's. De API-detectie controleert ook API's van derden en onbeheerde API's in applicatiecode, op openbare internetsites of waarnaar wordt verwezen in app-telemetrie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!