Wouter Hoeffnagel - 29 februari 2024

Apple verlegt focus van zelfrijdende auto naar AI

Apple trekt de stekker uit de ontwikkeling van een elektrisch voertuig (EV). Het team dat zich hierop richtte verlegt de focus naar kunstmatige intelligentie (AI).

Apple verlegt focus van zelfrijdende auto naar AI image

Dit meldt analist Mark Gruman, die bekend staat om zijn betrouwbare bronnen rondom Apple, aan Bloomberg. Apple werkt naar verluid sinds 2014 aan Project Titan, maar besluit nu dus de handdoek in de ring te gooien. Het project heeft naar verluid miljarden dollars gekost. Bijna 2.000 werknemers zijn bij het project betrokken.

Zelfrijdend voertuig nog jaren weg

Met Project Titan wilde Apple een zelfrijdende EV op de markt zetten, zonder stuur of pedalen. Hoewel het techbedrijf al bijna tien jaar werkt aan het project, zou een volledig autonoom voertuig nog jaren weg zijn. Nu blijkt dus dat Apple hierop niet wil wachten.

Het besluit is volgens Gruman dinsdag bekend gemaakt aan personeel door Chief Operating Officer Jeff Williams en VP van het project Kevin Lynch. Veel Apple-werknemers die voorheen aan Project Titan werkte gaan nu aan de slag voor Apple's AI-divisie.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!