Redactie - 01 maart 2024

Subaru en Dell Technologies bevorderen AI-ontwikkeling voor Driver Assist Technology

Subaru Corporation werkt samen met Dell Technologies om de veiligheid van bestuurders te verbeteren door de combinatie van AI en high-performance storage. De samenwerking laat de grote invloed van AI zien op de transformatie van een van de meest gebruikte vervoermiddelen, om het veiliger te maken voor bestuurders, passagiers en voetgangers.

Subaru en Dell Technologies bevorderen AI-ontwikkeling voor Driver Assist Technology image

“Subaru stimuleert innovatie door middel van data, waardoor bestuurders een extra paar ogen en een extra voet om te remmen krijgen. Het vertrouwt Dell Technologies om deze reis mogelijk te maken met haar AI-ontwikkelingsinfrastructuur”, zegt Arthur Lewis, president, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Als AI-ready dataplatform zorgt Dell PowerScale storage ervoor dat bedrijven zoals Subaru data kunnen integreren, analyseren en gebruiken om impactvolle inzichten te leveren die de menselijke vooruitgang bevorderen en sectoren transformeren.”

Dankzij de selectie van met het netwerk verbonden Dell PowerScale storage-systemen kan Subaru een enorme hoeveelheid data opslaan, beheren en gebruiken om de ontwikkeling van zijn next-gen EyeSight Driver Assist Technology te bevorderen. De EyeSight Driver Assist Technology wordt verkocht in meer dan 5,5 miljoen voertuigen die zijn uitgerust met EyeSight. Het monitort verkeersbewegingen, optimaliseert de cruise control en waarschuwt bestuurders als ze buiten hun rijbaan slingeren. PowerScale voldoet aan de toegenomen IT-vraag naar AI-modellering en -validatie, terwijl het klanten helpt om eenvoudig capaciteit en prestaties te schalen, ongeacht de locatie van hun data.

SUBARU Lab, de AI-ontwikkelingsbasis van Subaru opgericht in 2020, kan ongeveer 1.000 keer meer bestanden opslaan op Dell PowerScale-systemen dan op eerdere platformen. Subaru kan nu AI-beeldanalyse verbeteren door eenvoudige toegang tot opgeslagen bestanden op PowerScale-systemen die zijn geïmplementeerd in datacenters in het SUBARU Lab en kantoren in Tokio, wat voorheen niet mogelijk was. Doordat het mogelijk is om data flexibel te schalen en te gebruiken op verschillende locaties, zijn de mogelijkheden voor bedrijfsuitbreiding ook toegenomen.

“Als merk dat zijn reputatie heeft gebouwd op vertrouwen, breiden we de AI-ontwikkeling voortdurend uit om de betrouwbaarheid van onze voertuigen te vergroten en tegelijkertijd bij te dragen aan het grotere goed”, zegt Takashi Kanai, deputy chief bij SUBARU Lab en manager van ADAS Development Department, PGM (Advanced Integrated System), Engineering Division. “Hoewel de vereisten voor systemen en opslag steeds veranderen, hebben we er alle vertrouwen in dat Dell PowerScale de taak aankan als onderliggende infrastructuur voor EyeSight Driver Assist Technology. Hierdoor kunnen wij onze AI-initiatieven blijven bevorderen om de veiligheid van bestuurders te verbeteren.”

EyeSight is ‘s werelds eerste systeem dat alleen stereocameratechnologie gebruikt om driver assist features te bieden, zoals remmen vóór een botsing, waarbij niet alleen auto’s maar ook voetgangers en motorfietsen worden gedetecteerd, en aanpasbare cruise control.

Met zijn superieure herkenningsmogelijkheden, mogelijk gemaakt door stereocamertechnologie, heeft EyeSight consequent topwaarderingen gekregen van onafhankelijke bureaus over de hele wereld en heeft het door de jaren heen aanzienlijke bijdragen geleverd aan de preventieve veiligheidsprestaties van Subaru.

Een onderzoek van Subaru, gebaseerd op data van het Japanse Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis (ITARDA), laat zien dat het ongevallenpercentage van met EyeSight uitgeruste voertuigen in Japan slechts 0,06% is [1].

Dell PowerScale is ‘s wereld meest flexibele [2], veilige [3] en efficiënte [4] scale-out file storage-systeem dat klanten helpt om moderne workloads zoals analytics en AI te versnellen. Het zorgt ervoor dat het SUBARU Lab hun data flexibel kan rangschikken naar goedkopere opslagopties in public, private of hybride cloudomgevingen. SUBARU Lab kan ook snel data doorzoeken en ophalen op al deze locaties om de analyse van stilstaande beelden met AI te stimuleren met de datavisualisatiemogelijkheden van de oplossing.

[1] Berekend door Subaru gebaseerd op het aantal Subaru voertuigen uitgerust met EyeSight (ver.3), verkocht van 2014 tot en met 2018 (456,944 units) en ITARDA data (259 rear-end crashes).

[2] Gebaseerd op analyse van Dell, februari 2023.

[3] Gebaseerd op analyse van Dell, waarbij de mogelijkheden van cyberbeveiligingssoftware voor Dell PowerScale zijn vergeleken met die van concurrerende producten, oktober 2023.

[4] Gebaseerd op analyse van Dell, waarbij efficiëntiegerelateerde kenmerken zijn vergeleken: gegevensreductie, opslagcapaciteit, gegevensbescherming, hardware, ruimte, efficiëntie van levenscyclusbeheer en ENERGY STAR-gecertificeerde configuraties, juni 2023.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!