Witold Kepinski - 01 maart 2024

Uber CEO Khosrowshah wordt goed beloond

De CEO van Uber, Dara Khosrowshahi, heeft opties gekregen om aandelen te kopen ter waarde van ongeveer 136 miljoen dollar. Dit nadat hij een prestatiedoelstelling behaalde die gericht was op het veiligstellen van een waardering van 120 miljard dollar voor het taxibedrijf.

Uber CEO Khosrowshah wordt goed beloond image

De prijs van 120 miljard, die werd ingesteld vóór de beursintroductie van Uber in 2019, leek lange tijd onhaalbaar vanwege aanhoudende verliezen van het bedrijf. De recente financiële prestaties van Uber zijn echter sterk verbeterd onder leiding van Khosrowshahi.

De prestatiedoelstelling van de CEO hield in dat de aandelenwaarde van Uber op volledig verwaterde basis gemiddeld ten minste 120 miljard dollar bedroeg over een handelsperiode van 90 dagen. Deze doelstelling werd behaald op 6 februari.

Als beloning voor het behalen van de doelstelling heeft Khosrowshahi opties gekregen op 1,75 miljoen aandelen. Deze opties zijn nu ongeveer 136 miljoen dollar waard.

Naast Khosrowshahi kregen ook andere managers beloningspakketten ter waarde van miljoenen dollars, gekoppeld aan het bereiken van de waarderingsdrempel van 120 miljard dollar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!