Witold Kepinski - 04 maart 2024

Lenovo introduceert gecertificeerde refurbished pc's en servers

Lenovo, een pc-fabrikant, kondigde tijdens het MWC 2024 in Barcelona de lancering aan van Lenovo Certified Refurbished (LCR), een programma voor de verkoop van gecertificeerde gereviseerde pc's en servers.

Lenovo introduceert gecertificeerde refurbished pc's en servers image

Deze stap is een reactie op de toenemende vraag van klanten naar duurzame en kostenefficiënte IT-oplossingen. Lenovo wil een voortrekkersrol spelen in de technologie-industrie door hergebruik van hardware te bevorderen, zo meldt The Register.

Alle LCR-apparaten worden grondig gereviseerd door Lenovo of geaccrediteerde partners. Dit proces omvat het wissen van gegevens, het vervangen en upgraden van onderdelen waar nodig, en uitgebreide kwaliteitstesten. Klanten kunnen er dus zeker van zijn dat ze een betrouwbaar product met een lange levensduur aanschaffen.

Duurzaamheid en besparingen

De refurbished apparaten van Lenovo bieden een duurzaam alternatief voor nieuwe hardware. Door hergebruik van materialen en componenten wordt de CO2-voetafdruk aanzienlijk verkleind. Bovendien zijn de LCR-apparaten tot 40% goedkoper dan nieuwe modellen, waardoor klanten aanzienlijk kunnen besparen op hun IT-kosten.

Beschikbaarheid

Het LCR-programma is in eerste instantie beschikbaar in Groot-Brittannië, Denemarken, Frankrijk en Duitsland. Later dit jaar volgt een wereldwijde uitrol. De refurbished apparaten zullen ook beschikbaar zijn via Lenovo's TruScale Device as a Service (DaaS) op consumptie gebaseerde bedrijfsmodel.

Lees meer hier.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!