Redactie - 05 maart 2024

Android-devices voortaan in Windows 11 als webcam bruikbaar

Is de camera van je laptop of pc niet veel soeps meer? Weet dan dat je het onderdeel binnenkort een gratis upgrade kan geven. Microsoft gaat het namelijk mogelijk maken om de camera van je Android-toestel als webcam voor Windows 11 te gebruiken.

Android-devices voortaan in Windows 11 als webcam bruikbaar image

Microsoft heeft de nieuwe functie zelf bekendgemaakt via zijn Windows Blog. De mogelijkheid om een Android-telefoon of -tablet als Windows-webcam in te zetten, wordt eerst beschikbaar gemaakt voor deelnemers aan het Insiders-programma: wie vroege preview-versies van het besturingssysteem wil ontvangen, kan zich daar via de Windows Update-functie makkelijk en gratis voor aanmelden. Wanneer alle Windows 11-gebruikers ermee aan de slag kunnen, is niet bekend.

Switchen tussen camera’s

Behalve een (wellicht) betere beeldkwaliteit, biedt de ‘Android-camera’ ook het voordeel dat je eenvoudig kan schakelen tussen de hoofdcamera aan de achterkant en de selfiecamera vooraan. Voor de nieuwe functionaliteit is wel een smartphone of tablet met minstens Android-versie 9.0 vereist. Verder moet op dat apparaat de gratis app Koppelen met Windows geïnstalleerd zijn.

Overigens heeft Microsoft geen primeur te pakken met dit snufje. Wie een Apple-computer heeft met macOS 13 en een iPhone met iOS 16, kan zijn mobiele telefoon ook inschakelen als webcam voor de computer.

In samenwerking met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!