Witold Kepinski - 06 maart 2024

Barracuda Partner Success Program is verbeterd

Barracuda verbetert het Barracuda Partner Success-programma, dat bedoeld is om de partnermarge en winstgevendheid van channelpartners en distributeurs te verhogen en ze meer technische middelen te bieden.

Barracuda Partner Success Program is verbeterd image

De nieuwe investeringen in het wereldwijde Barracuda Partner Success-programma betreffen:

Verbetering van partnercompensatiemodellen - waaronder nieuwe kortingen voor top-tier partners en uitbreiding van interne aanbiedingen, om meer mogelijkheden te creëren voor partners om hun inkomsten te maximaliseren.

Versterking van de distributie - nieuwe compensatiemodellen ondersteunen de zakelijke groei voor partners op de lange termijn, door ze beter te positioneren om nieuwe klanten te werven.

Verbetering van de partnerverkoop en technische trainingen en hulpmiddelen - vier nieuwe technische certificeringscursussen voor partners en uitgebreide technische hulpmiddelen. Het wordt bijvoorbeeld makkelijker voor partners om aangepaste, traceerbare koppelingen naar de Barracuda Email Threat Scanner te bouwen en toegang te krijgen tot rapportage over hun klantscans.

“We zijn een 100% channel-gericht bedrijf en willen graag in de schoenen van onze partners gaan staan, om hun perspectieven beter te begrijpen en aan hun eisen te voldoen. We noemen dit ‘partner empathie’", zegt Alain Luxembourg, Vice President Benelux and Nordics bij Barracuda. “Slechts drie maanden na de lancering van ons wereldwijde Partner Success-programma komen we nu met een aantal belangrijke verbeteringen voor het programma. Met die verbeteringen kunnen onze partners hun succes maximaliseren met behulp van de partner multiplier, wat leidt tot meer winstgevendheid wanneer ze met Barracuda de markt op gaan.”

Naast de investeringen in de winstgevendheid van partners komt Barracuda ook met een nieuwe korting op Premier-niveau, voor top-tier partners. Het nieuwe kortingsprogramma is gestructureerd rond het raamwerk voor klantsucces volgens het LAER-model: Land, Adopt, Expand and Retention & Renewal, om de winstgevendheid van partners te stimuleren. Het programma beloont partners voor het binnenhalen van nieuwe klanten, het versterken van de volledige adoptie van productfunctionaliteit door klanten, het uitbreiden van het aanbod binnen het Barracuda-portfolio en het behouden van klanten door middel van waardevolle ondersteuning bij vernieuwingen.

“Deze nieuwe korting is voortgekomen uit recente discussies met onze Partner Advisory Board en is een belangrijke mijlpaal voor Barracuda als het gaat om het erkennen van top-presterende partners over de hele wereld”, voegt Luxembourg toe.

Investeringen zorgen voor groei en succes voor Barracuda en zijn partners

Het Barracuda Partner Success-programma werd in december 2023 gelanceerd, met als doel het succes van partners over de hele wereld te garanderen door middel van twee kernelementen: het shared succes-model en partnerflexibiliteit. Een belangrijk onderdeel van het programma is Barracuda's ondersteuning voor resellerpartners via meerdere routes naar de markt - wederverkoop, MSP en marktplaatsen - waarbij resellerpartners kunnen rekenen op voordelen en middelen op basis van hun totale verkoopbijdrage.

Als gevolg van de investeringen die Barracuda recent heeft gedaan in het succes van partners, zag het bedrijf een groei van 14% in jaarlijks terugkerende omzet (ARR) voor SaaS-oplossingen en een groei van 17% in ARR via Barracuda's MSP-activiteiten. Het aantal hybride partners groeit ook.

“Barracuda’s nieuwe investeringen in distributie is een duidelijke indicatie van hun commitment aan het succes van partners en hun focus op distributie”, zegt Jessica McDowell, SVP High Growth Business Development & Strategy bij TD SYNNEX. “We zijn er trots op om samen met Barracuda onze gezamenlijke partners te helpen voorzien in de diverse behoeften van klanten, door middel van Barracuda's cloud-first cybersecurityoplossingen.”

Partners die deelnemen aan het wereldwijde Barracuda Partner Success-programma profiteren van een duidelijk pad naar succes op de niveaus Premier, Preferred en Authorized. Resellers die meer willen weten over de kenmerken en voordelen van het Barracuda Partner Success-programma kunnen kijken op www.barracuda.com/partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!