Wouter Hoeffnagel - 12 maart 2024

What Hackers Yearn: Hacken, kennisdeling, innovatie, experimenteren en verbinden

Hackersevent May Contain Hackers (MCH2022) wordt opgevolgd door What Hackers Yearn (WHY). Hacken, kennisdeling, technologische vooruitgang, experimenteren en verbinding maken met elkaar staat centraal op het event.

What Hackers Yearn: Hacken, kennisdeling, innovatie, experimenteren en verbinden image

3.200 ethisch hackers samen in Zeewolde tijdens het strak uitverkochte evenement May Contain Hackers (MCH2022). Een traditie van dit hackercamp, een van Europa’s grootste hackers evenementen, is dat iedere editie, welke iedere 4 jaar plaatsvindt, een andere naam krijgt. Zo begon deze traditie in 1989 met Galactic Hacker Party (GHP) en werd dit onder andere opgevolgd door Hacking In Progress (HIP) in 1997, Hackers At Large (HAL) 2001, Observe. Hack. Make (OHM) in 2013 en Still Hacking Anyway (SHA) in 2017. Ook de editie van 2025 krijgt een nieuwe naam: What Hackers Yearn (WHY).

Iedere editie een nieuwe naam

Iedere editie sturen mensen uit de hackercommunity voorstellen in voor een nieuwe naam, een onofficiële vereiste is dat er altijd een H(acker) in voorkomt. Uit deze voorstellen wordt een keuze gemaakt, vaak gaat de keuze uit naar de leukste, creatiefste of meest passende naam. WHY sprong er om meerdere redenen uit; namelijk dat hackers altijd vragen, of de vraag krijgen: WAAROM? Deze naam sluit perfect aan bij de nieuwsgierige aard van hackers en hun oneindige nieuwsgierigheid en leergierigheid.

In de aanloop naar iedere editie staan hackers, creatievelingen en technisch geïnteresseerden te popelen om aan de slag te gaan om dit evenement met een lange historie opnieuw te starten. Het kiezen van de nieuwe naam wordt dan ook gezien als startschot voor de organisatie van het evenement. De organisatie bestaat dan ook volledig uit enthousiaste vrijwilligers, waarbij de organisatie nieuwe mensen die graag deel uit willen maken van dit evenement of de community van harte welkom heet.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!