Witold Kepinski - 12 maart 2024

BBVA en Cisco versterken hun strategische partnerschap

Cisco en BBVA hebben aangekondigd dat de bedrijven hun strategische alliantie hebben verdiept en een Strategic Whole Portfolio Agreement (WPA) hebben ondertekend, waardoor BBVA sneller kan worden geleverd toegang tot Cisco's uitgebreide software- en Customer Experience (CX)-portfolio. BBVA is de eerste in EMEA gevestigde financiële dienstverlener die een WPA met Cisco heeft ondertekend in Europa en Latijns-Amerika.

BBVA en Cisco versterken hun strategische partnerschap image

De vijfjarige overeenkomst omvat oplossingen op het gebied van cyberbeveiliging, samenwerking, datacenters, netwerken en diensten. De overeenkomst met BBVA omvat activiteiten in meerdere landen. Het omvat proactieve services die worden geleverd door een gespecialiseerd Cisco-team en bevordert collaboratieve innovatie. Bovendien vereenvoudigt de deal het beheer door 3.000 individuele contracten te consolideren in één enkele overeenkomst. Dit stroomlijnt de wereldwijde IT-activiteiten van BBVA, waardoor de efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd.

“BBVA's alliantie met Cisco is meer dan een leverancier-klantrelatie. Na acht jaar strategische samenwerking zullen de gebouwen en medewerkers van BBVA wereldwijd toegang hebben tot niet alleen de huidige maar ook de toekomstige technologische ontwikkelingen van Cisco”, zegt José Luis Elechiguerra, Global Head of Engineering bij BBVA. “Bovendien stelt de overeenkomst BBVA in staat aanzienlijke efficiëntie- en productiviteitswinsten te behalen”, voegt Jordi García, Global Head of Strategy & Performance of Engineering bij BBVA toe.

Volgens Oliver Tuszik, president van Cisco's regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA): “We zijn er trots op de voortdurende groei van een van 's werelds toonaangevende financiële instellingen te ondersteunen. Al meer dan tien jaar is BBVA een pionier in de digitalisering van het bankwezen in Spanje en wereldwijd door de klantervaring centraal te stellen. Tijdens de volgende fase van ons strategische partnerschap zullen we samen de kracht van Cisco’s hele portfolio benutten, inclusief de nieuwste AI-gedreven innovaties, om de transformatie ervan te versnellen.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!