Witold Kepinski - 13 maart 2024

VolkerWessels in de verkoopmodus: telecomdochter in de etalage?

VolkerWessels Telecom, een belangrijke speler in de Nederlandse telecominfrastructuur, staat te koop. Dit meldt het Financieele Dagblad (FD) op basis van betrouwbare bronnen. De verkoop maakt deel uit van een bredere strategie van VolkerWessels om zich te ontdoen van dochterbedrijven die niet tot de kernactiviteiten behoren. Naar verluidt zou ING het verkoopproces begeleiden. Zowel VolkerWessels als ING geven geen uitgebreid commentaar aan het FD.

VolkerWessels in de verkoopmodus: telecomdochter in de etalage? image

Visser & Smit Hanab en Homij, de andere twee dochterbedrijven die in de verkoop gaan, zijn actief in de kabel- en leidingeninfrastructuur respectievelijk installatietechniek. De drie bedrijven samen vertegenwoordigen een waarde van 600 miljoen tot 800 miljoen euro.

Een woordvoerder van VolkerWessels meldt aan het FD dat een eventuele verkoop nu niet aan de orde.is ING geeft geen commentaar

De verkoop van VolkerWessels Telecom biedt een kans voor investeerders om een prominente positie in de Nederlandse telecommarkt te verwerven. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio van klanten.

Connect B.V., onderdeel van VolkerWessels Telecom, kondigde eerder aan dat zij vanaf heden verder gaan onder de naam Blauwr. Als managed service partner voor connectiviteitsvraagstukken staat Blauwr klaar om stabiele verbindingen te leveren, waar dan ook, of het nu thuis, op kantoor, in een distributiecentrum of op een bouwplaats is. Arjen Bakker, Managing Director van Blauwr: "Bij Blauwr geloven we dat echte connectie begint met persoonlijke aandacht. We zijn er trots op om niet alleen technologische oplossingen te bieden, maar ook een vertrouwde partner te zijn voor onze klanten. Ons toegewijde team van vakspecialisten werkt dag en nacht om onze klanten te ondersteunen. Dit onderscheidt ons. Ook zijn we enorm trots dat we dit jaar twee keer genomineerd zijn voor zowel 'Networking Innovator of the Year' als 'MSP of the Year' bij de Dutch IT Awards. Dit bevestigt dat we relevante oplossingen bieden."

Lees meer in het FD.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!