Wouter Hoeffnagel - 14 maart 2024

Meta: Bedrijfsgeheimen gestolen door voormalig VP infrastructure

Meta klaagt zijn voormalig vice-president infrastructure aan. De oud-topman wordt door Meta ervan verdacht vertrouwelijke documenten te hebben gestolen, die hij zou hebben gebruikt voor het opbouwen van een AI-cloudstartup en het aantrekken van talent hiervoor.

Meta: Bedrijfsgeheimen gestolen door voormalig VP infrastructure image

De aanklacht is in de Amerikaanse staat Californië ingediend. Meta stelt in de aanklacht dat de voormalig VP na zijn vertrek bij Meta te hebben aangekondigd diverse vertrouwelijke documenten te hebben gedownload. Het gaat daarbij om rechtelijk beschermd materiaal, dat niet openbaar is gemaakt en vertrouwelijk is.

Van datacenters en leveranciers tot AI-programma's

De documenten hebben betrekking op onder meer de bedrijfsvoering van Meta. Zij bevatten onder meer details over datacenters, leveranciers, vendoren en AI-programma's van Meta. Zo zouden onder meer contracten met bepaalde leveranciers en partners zijn gestolen, inclusief tarieven en voorwaarden.

Ook documenten gerelateerd aan personeel van Meta zijn naar verluid gestolen. Het zou daarbij gaan om informatie gerelateerd aan de vaardigheden, mogelijke promoties en financiële vergoedingen van werknemers.

Diverse Meta-werknemers benaderd

Kort na het vertrek van de VP zouden diverse werknemers van Meta door de cloudstartup van de man zijn benaderd met een baanaanbod. Zeker acht medewerkers zouden daadwerkelijk de overstap hebben gemaakt.

Meta beschuldigt de voormalig VP in de rechtszaak van contractbreuk, schending van de loyaliteitsplicht, schending van de fiduciaire plicht, ongerechtvaardigde verrijking en het overtreden van de Californische wetten op computercriminaliteit. Het bedrijf eist een schadevergoeding.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!