Witold Kepinski - 14 maart 2024

EGP breidt dienst uit voor verwerking grote hoeveelheden data

EGP Dutch Service Cloud Solutions heeft een dienst ontwikkeld om grote hoeveelheden data te verwerken. Deze zogenaamde storagestraat helpt Independent Software Vendors (ISV’s) beter om te gaan met grote en onvoorspelbare hoeveelheden data. De dienst is het afgelopen jaar significant uitgebreid voor de verwerking van petabytes. Maar ook voor situaties waarbij de data-input onstuimig groeit. Het platform moet daarvoor extreem flexibel zijn, vooral op het punt waar de data wordt verwerkt. Daar zorgt EGP voor.

EGP breidt dienst uit voor verwerking grote hoeveelheden data image

Platform versterkt softwareontwikkeling ISV’s
ISV’s produceren steeds grotere hoeveelheden data om hun diensten te kunnen leveren. Samenwerken met een IaaS-leverancier kan de kracht van softwareontwikkeling enorm versterken. ISV’s met een hoog volume aan data, veel ontwikkelkennis, maar minder hands-on ervaring met het beheren van een dergelijk platform, hebben te maken met technische uitdagingen. Die technische uitdagingen worden gezamenlijk in kaart gebracht waarbij EGP er op gericht is deze zoveel mogelijk te elimineren, de support behoefte te verlagen en pro actief te werken.

Kennis en voorspelbaarheid.

Het storage platform met de uitgebreide kennis van EGP is het fundament voor het development team van de ISV waardoor er een duurzaam en sterk partnerschap ontstaat. Met name doordat ontwikkelaars zich kunnen focussen op hun kerntaak. Ook bestaande partners kunnen met deze propositie nieuwe markten aanboren.

Door de manier waarop EGP haar platformen bouwt is de prijsstructuur voorspelbaar en inzichtelijk. Kosten technisch is dit ook zeer interessant.

Met de dienst mikt EGP vooral op ISV’s, omdat zij te maken met variabele hoeveelheden data. Daarnaast is het ook interessant voor grote organisaties die datawarehousing in eigen beheer doen. ”Als je dan voor de publieke cloud kiest, weet je niet wat de kosten gaan zijn. Onze dienst kan dan een erg interessant alternatief zijn.” aldus Piet Honkoop, CTO EGP.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!