Witold Kepinski - 15 maart 2024

Microsoft en Oracle breiden hun cloud database partnerschap uit

Microsoft Corp. en Oracle breiden onze samenwerking uit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar Oracle Database@Azure over de hele wereld. Oracle Database@Azure zal uitbreiden naar vijf extra regio's, wat de totale geplande multicloud-beschikbaarheidsvoetafdruk op 15 regio's wereldwijd brengt.

Microsoft en Oracle breiden hun cloud database partnerschap uit image

Microsoft en Oracle breiden onze samenwerking uit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar Oracle Database@Azure over de hele wereld. Oracle Database@Azure zal uitbreiden naar vijf extra regio's, wat de totale geplande multicloud-beschikbaarheidsvoetafdruk op 15 regio's wereldwijd brengt.

“Door Oracle Database@Azure naar Europa te brengen, kunnen klanten in de regio voor het eerst lokaal Oracle-databaseservices gebruiken die draaien op OCI-hardware die in Azure-datacenters is geïmplementeerd”, aldus Microsoft CVP Azure Infrastructure Product and Design Erin Chapple. “De uitbreiding van onze samenwerking met Oracle demonstreert onze wederzijdse toewijding om klanten te helpen de migratie van workloads naar de cloud te stroomlijnen, zodat ze het beste van Oracle kunnen combineren met de breedte van Microsoft-cloudservices, zoals Azure AI, om bedrijfsinnovatie mogelijk te maken.”

“We hebben de enorme wereldwijde vraag van klanten naar Oracle Database@Azure omarmd en kondigen daarom vandaag vijf extra regio’s aan op de roadmap”, zegt Karan Batta, senior vice president van Oracle Cloud Infrastructure. “We krijgen energie van de Global 500-bedrijven in de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, olie en gas, farmacie en meer die al gebruik maken van Oracle Database@Azure. De toegenomen vraag en de opkomende en uniforme gebruiksscenario’s binnen OCI en Microsoft Azure laten zien hoe belangrijk de multicloud-implementaties zijn voor onze gezamenlijke klanten.”

Klanten kunnen nu bestellingen plaatsen voor Oracle Database@Azure in de regio Microsoft Azure Duitsland West-Centraal in Frankfurt. Dit markeert het debuut van Oracle Database@Azure in Europa, en de tweede regio na de algemene beschikbaarheid van Microsoft Azure East US in december 2023.

Om dit jaar aan de groeiende vraag van klanten te voldoen, zal de dienst verder worden uitgevoerd in Australië-Oost, Brazilië-Zuid, Canada-Centraal, Frankrijk-Centraal, Centraal-India, Italië-Noord, Japan-Oost, Zuidoost-Azië, Zweden Centraal, Verenigd Koninkrijk Zuid, Centraal-Verenigde Staten. , Zuid-Centraal Verenigde Staten en Noord-wolkregio's van de Verenigde Arabische Emiraten.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!