Wouter Hoeffnagel - 17 maart 2024

KnowBe4 perkt menselijke risico's in met AI

KnowBe4 kondigt AIDA aan, AI-functionaliteit die organisaties helpt met het versterken van security culture en het beperken van menselijke risico’s. Met de toenemende dreiging van cybercriminelen die AI inzetten, gebruikt KnowBe4 AI om security-maatregelen te verbeteren en medewerkers te beschermen tegen social engineering.

KnowBe4 perkt menselijke risico's in met AI image

AIDA is geïntroduceerd tijdens KB4-CON, de jaarlijkse user conference van KnowBe4. De oplossing beveiligt van gebruikers tegen misbruik van AI door cybercriminelen. Met AIDA kunnen organisaties de selectie van security awareness training en tests automatiseren om gebruikers een meer persoonlijke leerervaring te bieden op basis van hun specifieke behoeften. Door de kracht van AI te benutten, informeert AIDA medewerkers over social engineering en versterkt het de verdediging van organisaties tegen cybersecurity-dreigingen.

AI vanuit het perspectief van aanvaller en verdediger

KnowBe4 onderzoekt AI zowel vanuit het perspectief van de aanvaller als van de verdediger. Met behulp van tests, onderzoeken en simulaties brengt het in kaart hoe AI kan worden ingezet om social engineering efficiënter te maken en om strategieën te ontwikkelen die AI-aanvallen afslaan.

“Bij KnowBe4 gebruiken we AI al bijna zes jaar. We onderzoeken en gebruiken het bij alles wat we doen, zodat onze klanten hun organisaties beter kunnen beschermen”, zegt Stu Sjouwerman (foto), CEO van KnowBe4. “We breiden de mogelijkheden van AIDA aanzienlijk uit met de kracht van AI. Door hyperpersonalisatie te gebruiken en gebruikers te betrekken in op maat gemaakte trainingen en simulaties, past AIDA zich in realtime aan om medewerkers voor te bereiden op het bestrijden van AI-gedreven social engineering.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!