Witold Kepinski - 19 maart 2024

IT-distributeur Ingram Micro overweegt beursgang

IT-distributeur Ingram Micro overweegt een nieuwe beursgang ter waarde van 8 miljard dollar, zo melden onder andere Bloomberg en Reuters. De beursgang zou al in april 2024 kunnen plaatsvinden. Ingram Micro geeft geen commentaar op de beursgang.

IT-distributeur Ingram Micro overweegt beursgang image

Ingram Micro werkte eerder al samen met Goldman Sachs en Morgan Stanley aan een beursgang in september 2022, maar die werd later geannuleerd.

Financiële geschiedenis

Voordat Platinum het overnam, was Ingram Micro zes jaar lang eigendom van de Chinese HNG Group. HNG Group nam de distributeur in 2016, maar kwam later in financiële problemen door overinvesteringen in diverse activa buiten China.

De markt voor IT-distributie

Ingram Micro was decennialang de grootste IT-distributeur ter wereld. In september 2021 fuseerden de twee grootste concurrenten, Tech Data en Synnex, tot TD SYNNEX, waardoor een grote speler op het gebied van IT-distributie ontstond.

Ingram Micro's positie

Ingram Micro geeft geen commentaar op de beursgang. Ingram Micro heeft dit jaar echter een aantal stappen gezet die het wellicht aantrekkelijker maken voor investeerders. Zo heeft Ingram Micro een aantal kleine ontslagen doorgevoerd en is het van plan om eind juni een distributiecentrum in Missouri te sluiten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!