Redactie - 21 maart 2024

Nokia beschuldigt Reddit van patentschending

Vlak voor de beursgang van Reddit, meldt het bedrijf dat Nokia vermoedens heeft dat Reddit patenten schendt. Om welke patenten het exact gaat, is echter niet duidelijk.

Nokia beschuldigt Reddit van patentschending image

Reddit maakt zich momenteel op voor een beursgang en dat gaat gepaard met verplichte meldingen van risico’s en incidenten. Mede daarom meldt het nu aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC dat het maandag een brief ontving van Nokia waarin staat dat het denkt dat Reddit bepaalde patenten van Nokia schendt.

Reddit zegt de claims te evalueren. Het nuanceert ook dat de beursgang voor meer zichtbaarheid zorgt, en dat dat gepaard gaat met bedrijven die schendingen van hun intellectueel eigendom melden, met het zicht op een licentiedeal of andere financiële vergoeding. Over welke patenten of technologie het precies gaat, wordt niet meegedeeld. Tegenover The Register willen Nokia en Reddit niet reageren.

Breed portfolio met patenten

In het geval van Nokia moeten we daarbij wel nuanceren dat het bedrijf op een berg patenten zit. Het bedrijf is een van de grondleggers van de mobiele telefonie en is vandaag nog steeds een van de belangrijkste fabrikanten van netwerktechnologie, zowel voor vaste als mobiele netwerken. Het is dus niet helemaal uitgesloten dat Reddit op haar platform dingen gebruikt die ooit door Nokia zijn uitgevonden en gepatenteerd.

Nokia van haar kant investeert nog steeds zeer veel in R&D, en beschermt haar innovaties ook actief. Zo sloot het recent nog een licentiedeal met smartphonemaker Oppo rond 5G-octrooien. In de aanloop daarvan kwam er eerst een verbod op de verkoop van Oppo-toestellen in Duitsland, wat de facto de activiteiten in het merendeel van Europa stillegde uit angst voor nieuwe rechtszaken. Dat obstakel is intussen wel van de baan.

Reddit is van plan deze maand nog naar de beurs te trekken. Die IPO zou tot 748 miljoen dollar kunnen opleveren voor het bedrijf. Het biedt 22 miljoen aandelen aan.

In samenwerking met Data News

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!