Witold Kepinski - 21 maart 2024

Microsoft-partners omarmen AI om klantwaarde te leveren

Microsoft kondigt aan dat partners in verschillende sectoren kunstmatige intelligentie (AI) omarmen om de mogelijkheden van software en services opnieuw te bedenken en de belofte van AI waar te maken voor organisaties over de hele wereld.

Microsoft-partners omarmen AI om klantwaarde te leveren image

“AI is een bepalende technologie van onze tijd,” zegt Nicole Dezen, Chief Partner Officer en CVP van Global Partner Solutions bij Microsoft, in de State of the Partner Ecosystem 2024. “Het afgelopen jaar hebben we gezien hoe AI diepgaande mogelijkheden kan ontsluiten voor individuen, organisaties en de samenleving. Voor Microsoft en onze partners biedt AI een generatief moment om de mogelijkheden van software en services opnieuw te bekijken.”

Microsoft AI Cloud Partner Program stimuleert innovatie

Microsoft stimuleert innovatie op het gebied van AI met het Microsoft AI Cloud Partner Program. Dit programma biedt partners de mogelijkheden en voordelen om klanten van elke omvang en in elke branche te empoweren met AI-oplossingen.

Verbeteringen aan het partnerprogramma

Microsoft kondigt verder verbeteringen aan het AI Cloud Partner Program aan om partners te helpen een door AI aangedreven toekomst te creëren. Deze verbeteringen omvatten:

  • Uitbreiding van AI-vaardigheden, bootcamps en evenementen
  • Nieuwe voordelenpakketten met productverbeteringen
  • Nieuwe benamingen voor partners die gecertificeerde AI-oplossingen ontwikkelen

Snelgroeiende community van AI-partners

Meer dan 13.000 partners bouwen al oplossingen met Microsoft Azure AI en bedienen ze meer dan 53.000 klanten met generatieve AI-mogelijkheden. Het aantal partners dat zich richt op generatieve AI is de afgelopen acht maanden met bijna 250 procent gestegen.

De toekomst van AI

Microsoft is vastbesloten om partners te helpen de kansen van AI te benutten en de belofte van AI waar te maken voor hun klanten. Met het AI Cloud Partner Program en de voortdurende investeringen in AI-innovatie, is Microsoft goed gepositioneerd om partners te helpen te slagen in de komende jaren.

Lees hier de hele blog.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!