Witold Kepinski - 25 maart 2024

Inflection richt zich op AI-studioactiviteiten en opent API voor ontwikkelaars

Inflection, de AI-studio die de persoonlijke AI Pi heeft ontwikkeld, kondigt vandaag een hernieuwde focus aan op haar AI-studioactiviteiten. Het bedrijf zal zich richten op het creëren van op maat gemaakte generatieve AI-modellen voor commerciële klanten. Om dit te realiseren, maakt Inflection zijn AI-technologie beschikbaar voor ontwikkelaars en ondernemingen via de Inflection-2.5 API. De API wordt gehost op Microsoft Azure en zal in de nabije toekomst ook naar andere cloudplatforms komen.

Inflection richt zich op AI-studioactiviteiten en opent API voor ontwikkelaars image

Inflection is een AI-studio die op maat gemaakte generatieve AI-modellen creëert voor commerciële klanten. Het bedrijf werd in 2020 opgericht door Mustafa Suleyman, Karén Simonyan en Reid Hoffman. Recent stapten veel werknemers over naar Microsoft, ondere ook Suleyman.

"We zijn verheugd om onze technologie te delen met de wereld," zegt Sean White, de nieuwe CEO van Inflection. "We geloven dat onze unieke AI-modellen bedrijven kunnen helpen om hun producten en diensten te verbeteren en hun klanten een betere ervaring te bieden."

Inflection-2.5 is een krachtige API die ontwikkelaars in staat stelt om AI-modellen te creëren die natuurlijke taal kunnen begrijpen en genereren. De API kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder chatbots, virtual assistants, en contentgeneratie.

Twee medeoprichters vertrekken

Naast de focus op de API, kondigt Inflection ook aan dat twee van de drie medeoprichters, Mustafa en Karén, het bedrijf zullen verlaten om Microsoft AI te starten. "We zijn dankbaar voor al hun harde werk en toewijding," zegt White. "We wensen hen veel succes bij hun nieuwe werkgever (bij Microsoft)."

Nieuwe CEO

Inflection verwelkomt Sean White als nieuwe CEO. White heeft tientallen jaren ervaring in de technologiesector en is een visionaire leider die klaar staat om Inflection naar een nieuw tijdperk te leiden.

Geen verandering voor Pi-gebruikers

Er zullen geen onmiddellijke veranderingen zijn in de Pi-service. Inflection wil ervoor zorgen dat gebruikers in de toekomst voortdurend toegang krijgen tot geweldige AI-ervaringen. Het privacy- en gegevensbeleid van het bedrijf blijft ongewijzigd.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!