Hans Steeman - 30 maart 2024

Cohesity slokt deel Veritas op en versterkt aanbod

Op het hoofdkantoor van Cohesity in San Jose merkte we tijdens de recente IT Press Tour op dat de vlag er goed bij staat. CEO Sanjay Poonen (foto) heeft na de recente aquisity van de storage activiteiten van Veritas (circa 2/3 van de activiteiten, de rest van het bedrijf gaat onder eigen naam verder), ook alle reden om trots te zijn. Het nieuwe Cohesity staat hoog in de ranking en heeft nu meer dan 300 Exabyte van klanten in beheer. De concurrentie haalt vaak de 10 Exabyte niet vertelt hij vol trots. Er is dus een schaalverschil. Sanjay claimt dan ook: “Cohesity is a new leader in AI powered data security and management.”

Cohesity slokt deel Veritas op en versterkt aanbod image

De uitdaging van gefragmenteerd databeheer

Sanjay Poonen benadrukte in het gesprek de uitdagingen waarmee klanten worden geconfronteerd als gevolg van het ontbreken van een uniform platform voor gegevensbeveiliging en -beheer. Met gegevens verspreid over meerdere clusters, zoals gegevensbescherming, beveiliging, mobiliteit, toegang en inzicht, worstelen organisaties met complexiteit, beveiligingsrisico's, inefficiënties en ook nog eens gesloten systemen. Cohesity streeft ernaar deze kans aan te pakken door een hypergeconvergeerde oplossing te bieden.

De kern van het aanbod van Cohesity is de scale-out, hyperconverged architectuur die is ontworpen om moderne workloads en grootschalig gegevensbeheer aan te kunnen. Mohit Aron, de oprichter van Cohesity, wordt gezien als de geestelijke vader van hyperconverged infrastructure (HCI). Hij ontwikkelde indertijd bij Nutanix dit concept. Deze hyperconverged architectuur stelt Cohesity in staat om goede prestaties te leveren met tot zo’n tien keer hogere herstelsnelheden, waardoor de hersteltijd wordt teruggebracht tot minder dan 5 minuten. In een tijd waar ransomware de gemoederen bezig houdt, een belangrijk gegeven.

Cohesity bevindt zich in een unieke positie om de kracht van AI en machine learning (ML) voor gegevensbeheer te ontsluiten. Met zijn gedistribueerde architectuur en de mogelijkheid om rekenkracht naar de gegevens te brengen (essentieel voor efficiënte AI transacties), stelt Cohesity ontwikkelaars en datawetenschappers in staat om geavanceerde analyses en AI-workloads rechtstreeks op het platform uit te voeren. Dit elimineert de noodzaak van afzonderlijke infrastructuur en gegevensverplaatsing binnen het domein, waardoor AI-toepassingen sterk worden vereenvoudigd en versneld.

Door: Hans Steeman

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!