Hans Steeman - 31 maart 2024

Het gaat Qumulo voor de wind

Tijdens een ontmoeting gedurende de IT Press Tour op het hoofdkantoor van investeerder Kleiner Perkins in Menlo Park met CTO Kiran Bhageshpur (foto) van Qumulo, wist deze te melden dat de groei van zijn bedrijf buiten verwachting is. Inmiddels zijn meer dan 1000 zakelijke gebruikers en heeft men meer dan 4 Exabyte aan data in beheer. De software defined storage van Qumulo wordt via het kanaal naar de eindgebruikers gebracht en werkt met een zeer beperkte IT-impact. Enkel in de userspace is een stukje software nodig, het heeft dus geen impact op het complexe IT-management van een enterprise omgeving.

Het gaat Qumulo voor de wind image

Kiran Bhageshpur: “Enterprises kiezen steeds vaker voor een software defined storage oplossing omdat workflows dan overal ter wereld gebruikt kunnen worden. Je moet dus overal met hoge betrouwbaarheid en snelheid toegang hebben tot de corporate data. Qumulo kan dat realiseren met zijn Scale Anywhere Data Platform. De kern van Qumulo's oplossing is de Scale Anywhere NAS (network attached storage). Het concept ondersteunt meerdere protocollen, waaronder NFS, SMB, S3 en FTP. Van cruciaal belang is dat het concept uiteraard ‘enterprise grade’ is met alle features die organisaties nodig hebben.” Dit omvat onder andere belangrijke mogelijkheden op het gebied van beveiliging, integratie, gegevensbescherming en gegevensmobiliteit in on-premises en cloud omgevingen.

De Scale Anywhere NAS helpt

De groei van de ongestructureerde data, die meer dan 90% van de gegenereerde data vormt, is extreem met een verdubbeling elke 18 - 20 maanden. Het krachtige van Qumulo is dat de software werkt op elke hardware. De klant kan dus zelf bepalen waar hij zijn fysieke storage (on-premises of in de cloud) inkoopt.

Kiran vertelt verder en claimt dat WAN het nieuwe LAN geworden is. De Qumulo global name space is dan ook faciliterend aan deze ontwikkeling. Er kan volop gebruik gemaakt worden van het hub en spoke concept, met hub’s overal ter wereld zonder dat de gebruiker daar een omkijken aan heeft. Om de gewenste performance te realiseren heeft Qumulo een eigen communicatieprotocol als laag op TCP/IP ontwikkeld. De gebruiker heeft daar niets mee van doen omdat de driver van de software dit oplost.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!