Wouter Hoeffnagel - 28 maart 2024

Kabinet investeert 2,5 miljard euro in regio Eindhoven

Het demissionaire kabinet investeert samen met de regio Eindhoven een bedrag van 2,5 miljard euro in het versterken van het ondernemingsklimaat. Het geld moet voorkomen dat technologische bedrijven de regio Eindhoven en Nederland als geheel de rug toekeren.

Kabinet investeert 2,5 miljard euro in regio Eindhoven image

Dit is door demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken De investering is onderdeel van een plan dat ook wel Project Beethoven wordt genoemd. Aanleiding voor dit plan zijn signalen vanuit technologische bedrijven waaronder fabrikant van chipmachines ASML over het verslechterende ondernemingsklimaat in Nederland.

Ontwikkeling en aantrekken van talent

Het plan moet onder meer het ontwikkeling van talent ondersteunen, en het aantrekken van buitenlands talent eenvoudiger maken. Een belangrijk punt voor veel technologiebedrijven; zo opende baggeraar Boskalis eerder nog een vestiging in Abu Dhabi om eenvoudiger kenniswerkers te kunnen aantrekken en waarschuwde ook ASML van het aanscherpen van regels rondom expats.

Ook het elektriciteitsnetwerk in de regio Eindhoven krijgt aandacht in het plan. Met behulp van het beschikbare geld moet de krapte op het elektriciteitsnet worden aangepakt, zodat meer ruimte ontstaat voor innovatieve bedrijven.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!