Wouter Hoeffnagel - 03 april 2024

Riverdam benoemt Erik van Laar tot CEO van IT Managed Services Provider-platform

Erik van Laar (foto) is benoemd tot CEO van het IT Managed Services Provider-platform van Riverdam. Van Laar gaat samen met Riverdam bouwen aan een groot nationaal platform van regionale IT-bedrijven. Eerder was Van Laar actief als Chief Strategy Officer bij The Digital Neighborhood.

Riverdam benoemt Erik van Laar tot CEO van IT Managed Services Provider-platform image

De IT-branche behoort tot de snelst groeiende branches in Nederland, en is daarnaast een belangrijke facilitator van de digitalisering in andere sectoren. Riverdam speelt hierop in en nam de afgelopen drie jaar regionaal opererende IT Managed Services Providers over. Via add-on acquisities heeft Riverdam drie regionaal opererende IT Managed Services Providers gecreëerd: Emma Solutions ICT in Den Bosch, Office IT in Sneek en Xaris ICT in Wognum.

"De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver”, stelt medeoprichter Derk van Wingerden van investeringsmaatschappij Riverdam.

Nationaal platform van regionale IT-bedrijven

Riverdam wil via een buy-and- build-strategie en door autonome groei bij bestaande en nieuwe klanten een groot nationaal platform van regionale IT- bedrijven creëren. Dit platform verenigt diverse kwaliteiten en culturen om waarde te creëren voor klanten, medewerkers en investeerders. Het platform bundelen ondersteunende diensten centraal en kent een regionale structuur, waarin de verschillende hubs relatief zelfstandig blijven opereren.

“Wij zijn erg enthousiast over de komst van Erik van Laar”, zegt Derk van Wingerden. “Zijn kennis van de markt, ruime ervaring op operationeel- en strategisch niveau zijn van grote waarde voor de ontwikkeling van ons platform. We kijken er naar uit om met hem samen te werken. Hij deelt met ons de passie om in de regio’s dé preferred ICT-partner van het MKB in Nederland te zijn.”

Van Laar: "Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan. Het is fantastisch om deel uit te maken van een groeiende groep regionale IT-bedrijven. Ik verheug me erop om mijn expertise en ervaring in te zetten en nauw samen te werken met het management van de regionale bedrijven en Riverdam. Samen hebben we de ambitie om te groeien, de aanwezige kansen te benutten en ervoor te zorgen dat MKB-bedrijven een betrouwbare partner hebben. Een partner die hen ondersteunt en blijft inspelen op de snel veranderende IT-wereld."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!