Wouter Hoeffnagel - 03 april 2024

Google-website: 'RCS-ondersteuning komt in de herfst naar iPhones'

Op een webpagina van Google is enige tijd een bericht verschenen dat Apple ondersteuning voor Rich Communication Services (RCS) in de herfst uitrolt op iPhones. Dit protocol zorgt voor interoperabiliteit tussen berichtenapps op meerdere platforms.

Google-website: 'RCS-ondersteuning komt in de herfst naar iPhones' image

RCS is een protocol dat door Google sinds 2019 in zijn chatapp wordt ondersteund. Deze ondersteuning bleef op het iOS-platform vooralsnog echter uit. Dit betekent in de praktijk dat Apple's iMessage en Google's Messages niet compatibel zijn. Apple staat al jaren onder druk om RCS te ondersteunen met het oog op cross-platform communicatie. Zo zette Google eerder de 'Get The Message'-campagne op, waarin het Apple opriep op dit gebied stappen te zetten.

Apple zei in november vorig jaar al tegen 9to5Mac dat het werkt aan RCS-ondersteuning voor iMessages, en deze support dit jaar wil introduceren. Het lijkt er dus op dat deze planning nog steeds wordt nagestreefd; 9to5Google meldt dat Google korte tijd op zijn website heeft vermeld dat RCS-ondersteuning in de herfst naar iPhones komt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!