Wouter Hoeffnagel - 05 april 2024

Claranet Benelux en Fast Lane Benelux bundelen krachten rond security awareness

De leverancier van cloud- en managed services Claranet Benelux en aanbieder van IT-trainingen en -opleidingen Fast Lane Benelux bundelen hun krachten rondom security awareness. Via een partnership bieden de partijen adoptietrainingen en security awareness-programma's aan aan organisaties in de Benelux-regio.

Claranet Benelux en Fast Lane Benelux bundelen krachten rond security awareness image

Het belang van adoptietrainingen en security awareness binnen organisaties wordt snel groter, gezien de toenemende complexiteit van cyberdreigingen en de versnelde digitalisering van bedrijfsprocessen. Door de krachten te bundelen, willen Claranet Benelux en Fast Lane Benelux organisaties voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om deze uitdagingen het hoofd te bieden. "Deze samenwerking stelt ons in staat om onze klanten een nog breder scala aan diensten aan te bieden", zegt Paul van Boerdonk (links op de foto), Managing Director bij Claranet Benelux. "Fast Lane Benelux staat bekend om zijn expertise op het gebied van IT-trainingen en door hun kennis te combineren met onze ervaring in managed services, kunnen we organisaties helpen om hun medewerkers effectief te trainen en bewust te maken van de risico's op het gebied van cybersecurity."

Adoptieprogramma's

Fast Lane Benelux zet zijn ervaring en kennis op het gebied van trainingen in om op maat gemaakte adoptieprogramma's te ontwikkelen die aansluiten bij de specifieke behoeften van Claranet Benelux-klanten. Deze programma's zullen zich richten op het optimaliseren van de adoptie van nieuwe technologieën en processen binnen organisaties, waarbij de nadruk ligt op gebruikersacceptatie en het verbeteren van de algehele efficiëntie.

"De sleutel tot succesvolle adoptie van nieuwe technologieën ligt in het begrijpen van de behoeften en uitdagingen van de eindgebruikers", zegt Kees Boot (rechts op de foto), CEO van Fast Lane Benelux. "Met onze expertise in het ontwikkelen van trainingen op maat, gecombineerd met de technologische knowhow van Claranet Benelux, zijn we ervan overtuigd dat we waardevolle oplossingen kunnen bieden die organisaties helpen om het maximale uit hun investeringen te halen."

Mens vormt kwetsbare schakel in beveiliging

Naast adoptietrainingen ontwikkelen Claranet Benelux en Fast Lane Benelux ook programma's die medewerkers bewust maken van de verschillende vormen van cyberdreigingen en hen leren hoe ze deze kunnen herkennen en voorkomen. Door het menselijke element als een integraal onderdeel van cybersecurity te beschouwen, streven beide bedrijven ernaar om organisaties te helpen hun algehele weerbaarheid tegen cyberaanvallen te versterken.

"De menselijke factor wordt vaak gezien als de meest kwetsbare schakel in de beveiliging van een organisatie", zegt Van Boerdonk. "Door medewerkers op te leiden en bewust te maken van de risico's, kunnen we het niveau van cybersecurity binnen organisaties aanzienlijk verhogen en ze juist inzetten als menselijke firewall. Samen met Fast Lane Benelux zijn we vastbesloten om organisaties te helpen een cultuur van veiligheid te creëren die essentieel is in de hedendaagse digitale wereld."

Voor meer informatie over de adoptietrainingen en security awareness-programma's die worden aangeboden door Claranet Benelux en Fast Lane Benelux, kunnen geïnteresseerde organisaties contact opnemen met hun respectievelijke vertegenwoordigers.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!