Witold Kepinski - 05 april 2024

OpenStack community lanceert Caracal release

Nieuwe release levert substantiële nieuwe mogelijkheden door toenemende vraag naar OpenStack, gedreven door AI-workloads en gebruikers die VMware-alternatieven zoeken.

OpenStack community lanceert Caracal release image

De OpenStack-community heeft de release aangekondigd van Caracal, de 29e versie van 's werelds meest gebruikte open source cloudinfrastructuur software. 

OpenStack wordt wereldwijd toegepast door organisaties van verschillende groottes en industrieën die samen meer dan 45 miljoen cores in productie hebben. De laatste tijd is er steeds meer vraag naar OpenStack onder gebruikers die veeleisende AI- en HPC- workloads hosten en door gebruikers die gevirtualiseerde workloads op grote schaal willen uitrollen en tegelijkertijd de vendor lock-in van merkgebonden oplossingen willen vermijden zo meldt de OpenDtack-commumity.

OpenStack stelt gebruikers in staat om de productiviteit te verbeteren door support van AI- en HPC-workloads. Nova ondersteunt nu bijvoorbeeld vGPU live migraties, een grote winst voor hardware enablement en versnelde workload, aldus de community van OpenStack.. In Nova zijn ook bugs opgelost voor verbetering support NVIDIA GPU's. OpenStack Caracal zorgt daarnaast voor verschillende verbeteringen op het gebied van flexibiliteit en performance, evenals security.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!