Redactie - 08 april 2024

Google rolt 'Find my device'-netwerk uit

Google rolt het ‘Find my device’ netwerk uit. Dat gebruikt Android-telefoons van andere gebruikers in de directe omgeving en maakt het mogelijk offline apparaten te lokaliseren.

Google rolt 'Find my device'-netwerk uit image

Google kondigde zijn ‘Vind mijn toestel’-netwerk al vorig jaar aan, maar de lancering werd uitgesteld om samen met Apple te werken aan een universele standaard voor dit soort technologie. Bedoeling was te vermijden dat de functie ook kan worden ingezet om iemands bewegingen te volgen en bijvoorbeeld stalkers een extra werktuig te geven. Dat was immers het onbedoelde gevolg toen Apple zijn AirTag ook voor Android had gelanceerd. Google stelde de release van zijn tool uit tot Apple die bescherming in iOS 17.5 had opgenomen.

Ook offline apparaten terugvinden

Met Google’s ‘Vind mijn toestel’ kun je zoekgeraakte smartphones, koptelefoons en trackers lokaliseren. Het nieuwe netwerk is daar een uitbreiding op, en kan ook toestellen vinden als ze offline zijn. De functie maak het ook mogelijk om Fast Pair-accessoires, zoals oortjes of een koptelefoon, te vinden die ontkoppeld zijn van je toestel.

Volgens een mail die Google eerder deze week aan gebruikers stuurde zou de oplossing ‘binnen drie dagen’ worden gelanceerd, wat neerkomt op zondag of maandag. Android-gebruikers krijgen een notificatie op hun toestel indien het netwerk beschikbaar is. De oplossing wordt standaard geactiveerd, en moet uitgeschakeld worden via Find My Device online.

In samenwerking met Data News

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!