Wouter Hoeffnagel - 06 april 2024

Techleap maakt nominaties voor LET Award bekend

Wouter Durville (TestGorilla), Kees Aarts (Protix) en Jonas Ruyter en Maarten Alblas (beiden DataSnipper) zijn genomineerd voor de Leading Entrepreneur in Tech (LET) Award van Techleap. De techondernemers onderscheiden zich volgens Techleap op basis van hun economische prestaties en maatschappelijke impact.

Techleap maakt nominaties voor LET Award bekend image

De LET Award is een jaarlijkse award voor toppresterende Nederlandse scaleups en vestigt de aandacht op hun economische en maatschappelijke bijdrage. De jury bestaat uit Matthijs Welle (oprichter en CEO van Mews), Gillian Tans (adviseur en investeerder), Job van der Voort (oprichter en CEO van Remote) en Laurens Groenendijk (mede-oprichter van onder meer JustEat). Naast de LET Award reikt Techleap ook de LET NeXT Award uit aan een veelbelovende startup die in de vroege fase een fenomenale groei doormaakt. In 2023 nam Techleap de organisatie van de award van Stichting LOEY over en hernoemde het de Leading Entrepreneur in Tech (LET) Award. Afgelopen jaar was Matthijs Welle van Mews de winnaar van de LET Award.

Handmatig werk van auditers elimineren

Jonas Ruyter en Maarten Alblas zijn de oprichters en voormalige CEO's van DataSnipper. DataSnipper richt zich op de financiële markt met een AI-oplossing om handmatig werk van auditers te elimineren. DataSnipper haalde recent €100 miljoen op en werd daarmee de 31ste Nederlandse ‘unicorn’, wat inhoudt dat de waardering boven de €1 miljard ligt.

Wouter Durville is CEO en medeoprichter van TestGorilla. TestGorilla is een recruitmentplatform dat niet naar cv’s, maar naar vaardigheden kijkt. Het platform stimuleert daarmee diversiteit en inclusie in het bedrijfsleven. Het recruitmentplatform haalde in 2022 €70 miljoen op.

Alternatief dierlijk eiwit

Kees Aarts is medeoprichter en CEO van de internationaal opererende insectenkwekerij Protix dat gespecialiseerd is in alternatief dierlijk eiwit. De eiwitten van insecten worden onder andere in veevoedsel verwerkt. Eind 2023 haalde de insectenkweker €55 miljoen op en onthulde het zijn groeiplannen in de Verenigde Staten.

De winnaar wordt op 18 april bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse LET-evenement.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!