Redactie - 08 april 2024

AI-content krijgt voortaan op Facebook, Instagram en Threads een label

Meta voorziet AI-gegenereerde content vanaf volgende maand van een label op zijn platforms, waaronder Facebook, Instagram en Threads. Daarnaast breidt het bedrijf de regels tegen gemanipuleerde media uit.

AI-content krijgt voortaan op Facebook, Instagram en Threads een label image

De techgigant kondigde eerder al dat het AI-beelden ging labelen. In een blogpost deelt het bedrijf hiervoor nu ook een tijdspad. De labels moeten AI-gegenereerde content eenvoudiger herkenbaar maken.

In de praktijk krijgen afbeeldingen, video’s en audio die door AI werden gegenereerd een ‘Made with AI’ label. Dat label wordt al toegevoegd wanneer je content maakt met een van Meta’s eigen AI-software, maar de platformen gaan dus ook tools inzetten om AI-content te herkennen die elders werd gegenereerd.

Regels aangescherpt

Naast het invoeren van labels, gaat Meta ook zijn regels over gemanipuleerde media bijschaven. Die dateren nog van enkele jaren terug en waren alleen van toepassing op zogeheten ‘deepfakes’. Ondertussen is de technologie sterk gevorderd. Meta gaat voortaan alle content die ‘een hoog risico’ vormt voorzien van een prominent label wanneer die gemanipuleerd is.

De techgigant voert de nieuwe regels in op een moment dat er wereldwijd enkele belangrijke verkiezingen voor de deur staan. Onder meer in de Verenigde Staten, die eind dit jaar een nieuwe president verkiezen, vreest men voor desinformatie in de aanloop van de stembusgang.

In samenwerking met Data News

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!