Wouter Hoeffnagel - 08 april 2024

Meta wil rechter streep zet door zaak over dominante marktpositie

Meta wil dat een Amerikaanse rechter een streep zet door een rechtszaak aangespannen door de Federal Trade Commission (FTC) over de dominante marktpositie van het bedrijf. De FTC stelt dat de marktpositie van Meta door de overnames van Instagram en WhatsApp te dominant is geworden. Meta wijst erop dat de FTC eerder zelf met deze overnames akkoord is gegaan.

Meta wil rechter streep zet door zaak over dominante marktpositie image

De zaak is door de FTC in samenwerking met tientallen Amerikaanse staten in december 2020 aangespannen. De partijen stellen dat Meta concurrenten uit de social media-markt drukt door zijn dominante marktpositie. Deze positie kreeg het bedrijf volgens de aanklacht in handen door de overname van Instagram in 2012 en WhatsApp in 2014.

Meta stelt in een verklaring dat de FTC beide overnames eerder zelf heeft beoordeeld en goedgekeurd. Het stelt dat indien deze beslissing nu wordt teruggedraaid, geen enkele verkoop ooit nog definitief is. Ook zet het social media-bedrijf vraagtekens bij de werkwijze van de FTC. Het bedrijf stelt onder meer dat ook TikTok en YouTube spelers zijn op de Amerikaanse social media-markt, maar de FTC deze platforms niet heeft meegenomen in zijn beoordeling.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!