Witold Kepinski - 09 april 2024

Microsoft opent AI Hub in Londen

Microsoft heeft onlangs de oprichting aangekondigd van Microsoft AI , een nieuw gevormde organisatie om onze AI-producten en -onderzoek voor consumenten, waaronder Copilot, vooruit te helpen. Dit meldt Mustafa Suleyman, EVP en CEO van Microsoft AI, in een blog.

Microsoft opent AI Hub in Londen image

Mustafa Suleyman schrijft: 'Voortbouwend op dat nieuws ben ik blij om te kunnen delen dat Microsoft AI een nieuwe AI-hub opent in het hart van Londen. Microsoft AI London zal baanbrekend werk stimuleren om state-of-the-art taalmodellen en hun ondersteunende infrastructuur te bevorderen, en om tools van wereldklasse te creëren voor basismodellen, in nauwe samenwerking met onze AI-teams binnen Microsoft en met onze partners, waaronder OpenAI.

De nieuwe AI-hub zal worden geleid door Jordan Hoffmann, een uitzonderlijke AI-wetenschapper en -ingenieur. Voordat hij bij Microsoft AI kwam, onderscheidde Hoffmann zich als AI-pionier bij Inflection en DeepMind, gevestigd in Londen. Hoffmann zal worden vergezeld door een getalenteerde groep Microsoft AI-teamleden, gevestigd in ons kantoor in Paddington in Londen.  

Er is een enorme hoeveelheid AI-talent en -expertise in Groot-Brittannië, en Microsoft AI is van plan een aanzienlijke langetermijninvestering in de regio te doen nu we de beste AI-wetenschappers en -ingenieurs gaan inhuren voor deze nieuwe AI-hub.

De komende weken en maanden zullen we vacatures plaatsen en actief uitzonderlijke individuen aannemen die willen werken aan de meest interessante en uitdagende AI-vragen van onze tijd. We zijn op zoek naar nieuwe teamleden die gedreven worden door impact op grote schaal, en die gepassioneerde innovators zijn die graag willen bijdragen aan een teamcultuur waarin continu leren de norm is.

Dit is geweldig nieuws voor Microsoft AI en voor Groot-Brittannië. Als Brits staatsburger, geboren en getogen in Londen, ben ik er trots op dat ik hier een baanbrekend AI-bedrijf mede heb opgericht en opgebouwd. Ik ben me diep bewust van de buitengewone talentenpool en het AI-ecosysteem in Groot-Brittannië, en ik ben blij dat ik deze toezegging aan Groot-Brittannië namens Microsoft AI kan doen. Ik weet – door mijn nauwe samenwerking met opinieleiders in de Britse regering, het bedrijfsleven en de academische wereld – dat het land zich inzet voor het bevorderen van AI op verantwoorde wijze en met een commitment waarbij veiligheid voorop staat om investeringen, innovatie en economische groei te stimuleren. Onze beslissing om deze hub in Groot-Brittannië te openen weerspiegelt deze ambitie.

De Microsoft AI London-hub draagt ​​bij aan de bestaande aanwezigheid van Microsoft in Groot-Brittannië, waaronder het Microsoft Research Cambridge-lab, de thuisbasis van enkele van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van AI, cloud en productiviteit. Tegelijkertijd bouwt het voort op de onlangs aangekondigde investering van £2,5 miljard van Microsoft om de Britse beroepsbevolking bij te scholen voor het AI-tijdperk en om de infrastructuur op te bouwen om de AI-economie aan te drijven, inclusief onze toezegging om 20.000 van de meest geavanceerde GPU’s naar het land te brengen door 2026.

Blijf op de hoogte voor meer updates terwijl we de grenzen blijven verleggen van wat mogelijk is met AI en de voordelen uitbreiden naar elke persoon en organisatie in het Verenigd Koninkrijk.'

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!