Wouter Hoeffnagel - 10 april 2024

'VS zegt Samsung tot 7 miljard dollar toe voor uitbreiding chipproductie'

Samsung ontvangt 6 tot 7 miljard dollar subsidie voor een uitbreiding van zijn chipproductie in de Amerikaanse staat Texas. De subsidie wordt verleend als onderdeel van de US Chips and Science Act.

'VS zegt Samsung tot 7 miljard dollar toe voor uitbreiding chipproductie' image

Dit maakt Reuters bekend. Samsung kondigt het verkrijgen van subsidie naar verluid volgende week aan. Het geld is bedoeld voor uitbreiding van vier productielocaties in Taylor, Texas. Het gaat onder meer om een chipfabriek die in 2021 is aangekondigd en waarin Samsung eerder 17 miljard dollar investeerde. Daarnaast breidt Samsung een tweede fabriek uit, evenals een packaging faciliteit en een research & development center. Samsung investeert naar verluid ook in een vijfde, nog onbekende locatie. Het verwachting verdubbelt het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn investering in de VS ruim tot meer dan 44 miljard dollar.

Eerder deze week werd al bekend dat TSMC tot 6,6 miljard dollar aan directe financiering en 5 miljard dollar in de vorm van leningen ontvangt. Dit geld is bedoeld voor de bouw van de derde chipfabriek van het Taiwanese bedrijf in de Verenigde Staten.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!