Wouter Hoeffnagel - 11 april 2024

14% van de iPhones rolt inmiddels in India van band

Apple verschuift de productie van iPhones verder naar India. Een op de zeven iPhones die het bedrijf maakt rollen in India van de band, wat neerkomt op 14% van de totale productie. Hiermee is de iPhone-productie in het land in een jaar tijd verdubbeld.

14% van de iPhones rolt inmiddels in India van band image

Dit meldt Bloomberg. Apple produceert inmiddels op jaarbasis voor 14 miljard dollar aan iPhones in India. Ongeveer een jaar geleden meldde Bloomberg nog dat Apple de iPhone-productie in India had verdrievoudigd. Toen produceerde het bedrijf ongeveer 7% van alle iPhones in het land. Dat percentage is inmiddels dus verdubbeld.

Drie fabrikanten

Het vertrouwt hierbij drie fabrikanten: Pegatron en Foxconn. Pegatron is goed voor de productie van 17% van alle iPhones in India, terwijl Foxconn zo'n 67% voor rekening neemt. De overige iPhones rollen bij Wistron vande band.

Apple zet al langer in op het verplaatsen van productie vanuit China naar andere landen. Aanleiding hiervoor is de geopolitieke spanning tussen China en onder meer de Verenigde Staten. Ook ziet het bedrijf de vraag naar iPhones van China sterk teruglopen; zo bleek onlangs uit cijfers van Counterpoint Research dat de vraag vanuit China in de eerste zes weken van 2024 met 24% is gedaald.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!