Witold Kepinski - 11 april 2024

Broadcom onderbreekt VMware verkoop voor migratie van SAP naar Oracle

Broadcom legt de verkoop en upgrades van VMware-producten stil, evenals negen andere belangrijke functies, voor een periode van één week. Dit om de migratie van VMware's ERP-systeem van SAP naar Oracle te realiseren. Dit meldt Broadcom in een email aan klanten en partners namens het Procurement Department.

Broadcom onderbreekt VMware verkoop voor migratie van SAP naar Oracle image

De migratie van VMware's ERP-systeem naar Oracle is een belangrijke stap voor Broadcom. De onderbreking van de verkoop en upgrades van VMware-producten zal echter tot enige hinder leiden voor klanten. De impact van de onderbreking hangt af van de individuele klant en partner.

De onderbreking, die van 30 april tot 6 mei 2024 duurt, heeft tot gevolg dat klanten gedurende die periode:

  • Geen nieuwe gebruikers kunnen registreren
  • Geen licenties kunnen beheren
  • Geen gebruikersrechten kunnen instellen
  • Bedrijfsovereenkomsten niet kunnen beheren
  • Geen ondersteuning kunnen aanschaffen

Deze stap is noodzakelijk om een soepele overgang te garanderen aldus Broadcom in een update.

De meningen over de impact van de onderbreking zijn verdeeld. Sommige partners zien er geen grote problemen in, terwijl anderen klagen over de verlenging van de verkoopcyclus en onduidelijkheden over licenties en prijzen.

Broadcom rondde in november 2023 de overname van VMware af voor 69 miljard dollar. Sindsdien heeft het bedrijf een aantal veranderingen doorgevoerd, waaronder de beëindiging van partnercontracten, de overname van de top 2000 accounts, een consolidatie van de productaanbod en een wijziging van het prijsmodel. Deze veranderingen hebben geleid tot onvrede bij sommige klanten en partners.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!