Witold Kepinski - 13 april 2024

Privacy Top 10: wat je moet weten over privacybescherming

Sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018 moeten organisaties zich houden aan de regels voor het verwerken van persoonsgegevens. Privacy-experts binnen het netwerk van het Centrum voor Informatiebeveiliging (CIP) hebben de factsheet Privacy Top 10 ontwikkeld.

Privacy Top 10: wat je moet weten over privacybescherming image


De factsheet biedt handvatten voor het verantwoord en veilig omgaan met gegevens en informatie. Functionarissen Gegevensbescherming (FG’s) en andere privacyprofessionals kunnen de Privacy Top 10 binnen hun eigen organisatie inzetten. De factsheet is bedoeld om het bewustzijn binnen organisaties te vergroten en verantwoord gedrag te stimuleren bij alle medewerkers.

De Top 10

Wat wordt er verstaan onder persoonsgegevens? Moet je een privacybeleid hebben als organisatie? En wat zet je in een verwerkersovereenkomst? Dit en meer vind je terug in de factsheet Privacy Top 10 op de website van CIP(link naar andere website). Het bevat compacte omschrijvingen van de 10 meest relevante onderwerpen uit het privacyvakgebied en de AVG. Zo zie je in 1 oogopslag waarop je moet letten en wat privacyrisico’s zijn.

De factsheet is ontwikkeld op basis van de Privacy Baseline van CIP(link naar andere website). Hierin zijn de eisen van de AVG vertaald naar concrete en hanteerbare normen, zodat ze goed uit te voeren en toe te passen zijn.

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Modern MSP day BW 28-05 tm 05-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!