Wouter Hoeffnagel - 12 april 2024

Schneider Electric bekroont partners met awards

De jaarlijkse IT Partner Awards van Schneider Electric zijn uitgereikt aan de partners en distributeurs die in 2023 het meest in het oog sprongen. Axians, Azerty BV, Ingram Micro BV, Solitee BV, Storm Systems BV, UniCool BV, X-ICT BV en Zwart Techniek BV zijn in de prijzen gevallen.

Schneider Electric bekroont partners met awards image

Schneider Electric reikt zijn partnerawards sinds 2019 uit aan partners en distributeurs uit het mySchneider IT-partnerprogramma die een bijzondere bijdrage hebben geleverd. Floor Zeevat, Sales Director Secure Power bij Schneider Electric Nederland en host van het evenement: “Bij Schneider Electric zijn we trots op de prestaties van onze partners en de kwaliteit die zij leveren aan hun klanten. Het is een eer om onze waardering voor onze partners en distributeurs te laten zien met het uitreiken van awards. Alle dank voor de inspanningen van onze partnes gedurende het afgelopen jaar. Speciale dank aan de genomineerden en natuurlijk de felicitaties aan de winnaars!”

De winnaars van de Schneider Electric IT Partner Awards 2023

Dit jaar zijn de awards uitgereikt in 8 categorieën:

 • IT Solutions Provider of the Year
  Genomineerden: Forehand, HET IT, KommaGo, Solitee
  Winnaar: X-ICT
 • E-commerce Partner of the Year
  Genomineerden: ARP Nederland, Azerty, Bechtle Nederland, Dustin, KommaGo
  Winnaar: Azerty
 • IT Distributor of the Year
  Genomineerden: Also Nederland, Copaco, Ingram Micro, TD SYNNEX
  Winnaar: Ingram Micro
 • Power Specialist of the Year
  Genomineerden: E-TEC Power Management, X-ICT, Zwart Techniek
  Winnaar: Zwart Techniek
 • Cooling Partner of the Year
  Genomineerden: APAC, T&S Klimaattechniek, UniCool
  Winnaar: UniCool
 • Digital & Services Partner of the Year
  Genomineerden: Lasent, Protinus IT, Solitee, Storm Systems
  Winnaar: Storm Systems
 • Project Win of the Year
  Genomineerden: APAC & All Rack, Axians, UniCool & X-ICT, Bechtle Nederland
  Winnaar: Axians
 • Fastest Growing Partner of the Year
  Genomineerden: HET IT, Protinus IT, Solitee BV, Storm Systems, Zwart Techniek
  Winnaar: Solitee BV

IT Solution Provicer of the Year: X-ICT BV

De award voor IT Solution Provider of the Year gaat voor het tweede jaar op rij naar X-ICT. Wederom heeft het bedrijf een mooie groei gerealiseerd in het aantal edge-projecten, waarbij het hele Schneider-portfolio, rack, UPS, PDU, software en services wordt meegenomen. Een partner die in staat is om in deze omvang, met gebruik van de beschikbare resources en kennis, geïntegreerde oplossingen aan te bieden, verdient de rol van vaandeldrager in deze categorie.

E-commerce Partner of the Year: Azerty BV

De award voor E-commerce Partner of the Year gaat dit jaar naar Azerty. Zij scoorden het best op de beoordelingscriteria, zoals het gebruik van rich media en webmarketing, van het vorig jaar door Schneider Electric geïntroduceerde E-commerce partnerprogramma. Het was dit jaar een ware nek aan nek race tussen Azerty en KommaGo, maar uiteindelijk was het sterkere marketingplan met focus op onder andere een groot aantal digitale campagnes en de APC brandshop doorslaggevend voor de winst.

IT Distributor of the Year: Ingram Micro BV

Ingram Micro wint dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer, sinds de introductie van deze awardcategorie, de award voor IT Distributor of the Year. Een ware prestatie. Ook in 2023 heeft dit bedrijf een mooie groei laten zien. De nieuwe mogelijkheid voor Distributor ORP hebben zij omarmt en met regelmaat ingezet. Ook de marketinglannen en actviteiten waren origineel en succesvol met een hoge ROI. Met een sterk, dedicated APC-team worden resellers op een goede manier ondersteund en mooie resultaten behaald.

Power Specialist of the Year: Zwart Techniek BV

De Power Specialist of the Year Award is gewonnen door Zwart Techniek. Het afgelopen jaar heeft Zwart Techniek zich als partner sterk ontwikkeld, goed gebruik gemaakt van de aangeboden trainingsmogelijkheden en een fantastische omzetgroei gerealiseerd. Zwart Techniek laat zien dat ze de expert zijn in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van noodstroomaggregaten, UPS-systemen, energie-opslagsystemen en stroomverdeling.

Cooling Partner of the Year: UniCool BV

Voor het tweede jaar op rij wint UniCool de Cooling Partner Award of the Year Award. UniCool heeft het afgelopen jaar vele koelingsprojecten uitgevoerd, waarbij ze de klanten volledige ontzorgen vanaf het ontwerp tot en met de oplevering. Daarnaast hebben ze proactief diverse marketingactiviteiten opgezet en hebben ze een mooie omzetgroei laten zien. UniCool is de specialist voor het koelen van serverruimten en datacenters.

Digital & Services Partner of the Year: Storm Systems BV

De winnaar van de Digital & Services Partner of the Year Award is Storm Systems. Het bedrijf heeft een sterke focus op digitalisering en biedt managed services aan. Met hun managed UPS-dienst ontzorgen zij klanten en bieden maximale uptime van hun kritieke systemen. Zij laten een diepgaande kennis van Schneider Electric-software zien waarmee ze hun klanten optimaal ondersteunen op het gebied van monitoring en beheer. Daarnaast lieten zij het afgelopen jaar een aanzienlijke groei zien in het aantal beheerde assets, evenals een hoge groei in software-oplossingen, waardoor zij ook een nominatie hebben gekregen voor de Fastest Growing Partner of the Year. Zij zijn voor Schneider Electric een voorbeeld van hoe partners succesvol kunnen zijn door gebruik te maken van onze oplossingen, trainingen en ondersteuning.

Project Win of the Year: Axians

Deze award wordt toegekend aan de partner die in staat is geweest het vertrouwen te winnen van een klant met een aanbieding voor een uitgebreid project met hoogwaardige oplossingen. Dit jaar heeft Axians gewonnen met het project voor Gelre ziekenhuizen. Axians werd als hun IT-partner benaderd om te helpen controle te krijgen over 77 op locatie verspreide eenfase UPS-en. Er was geen kennis over de staat van de activa, de levenscyclusverwachting en de batterijstatus. Om de eindgebruiker voor langere tijd te kunnen ontzorgen is een business case ontwikkeld waarbij meer gekeken is naar Opex dan Capex, waarbij de stabiliteit van de installatiebasis centraal stond. Deze business case ondersteunde de klant bij het verkrijgen van goedkeuring voor de hogere aanvangsinvestering met lagere Opex-kosten en ontzorging voor 10 jaar.

Fastest Growing Partner of the Year: Solitee BV

De winnaar van de Fastest Growing Partner of the Year Award is Solitee. Dit bedrijf heeft de afgelopen periode een ongekende groei doorgemaakt, waarbij ze Schneider Electric consequent hebben betrokken in hun projecten om integrale oplossingen te kunnen bieden aan hun klanten. Solitee heeft daarbij optimaal gebruik maakt van het partnerprogramma, heeft haar expertise op diverse disciplines aanzienlijk uitgebreid en het team heeft motivatie getoond door deel te nemen aan diverse trainingen en certificeringsprogramma’s om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Met een gedreven team van IT-makelaars zetten zij zich volledig in om te voldoen aan de wensen van hun klanten.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Modern MSP day BW 28-05 tm 05-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!