Witold Kepinski - 14 april 2024

Iddink Learning Materials aangevallen door cybercriminelen

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials getroffen door een cyberaanval van de criminele cybergroep Cactus. Deze aanval heeft gevolgen voor Iddink Learning Materials, een organisatie die boeken levert aan middelbare scholen en leerlingen.

Iddink Learning Materials aangevallen door cybercriminelen image

Iddink Learning Materials meldt: 'Door de cyberaanval zijn bepaalde gegevens uit het systeem van Iddink Learning Materials gecompromitteerd. Het gaat om persoonlijke informatie zoals namen, e-mailadressen en bankgegevens van klanten van Iddink Learning Materials, zijnde scholen en studenten die boeken of leermaterialen hebben besteld.

Iddink Learning Materials heeft onmiddellijk de nodige stappen ondernomen om het effect van de aanval in te dammen en te beperken. Het bedrijf heeft direct de systemen afgesloten die mogelijk getroffen zijn, externe cyberbeveiligingsexperts ingeschakeld om hun interne taskforce verder te ondersteunen en het responsplan geactiveerd.

Er wordt momenteel een grondig onderzoek uitgevoerd om vast te stellen welke gegevens precies zijn gecompromitteerd om de omvang van het datalek te bepalen. De politie is geïnformeerd en onderzoekt deze cyberaanval ook. Iddink Learning Materials heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gesteld en informeert organisaties en individuen die mogelijk getroffen zijn.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!