Wouter Hoeffnagel - 15 april 2024

Levertijden Dell voor diverse GPU's lopen terug

De levertijden van Dell voor diverse GPU's zijn aanzienlijk verkort. Een voorbeeld zijn de H100-GPU's van Nvidia. Waar de levertijd vorig jaar nog bijna 40 weken bedroegen, is dat inmiddels nog slechts zo'n 8 tot 12 weken.

Levertijden Dell voor diverse GPU's lopen terug image

Dit tekent United Daily News op uit de mond van Liao Renxiang, algemeen directeur van Dell Taiwan. De levering van GPU's aan Dell is sinds februari aanzienlijk verbeterd meldt Renxiang, wat ook terug te zien is in de levertijden van Dell.

Bottleneck aangepakt

De kortere levertijden zijn onder meer toe te schrijven aan een vergrote productiecapaciteit bij TSMC voor het packagen van de chips. Dit is een belangrijke bottleneck in het productieproces van datacenter-gerichte GPU's als de H100.

Niet alleen bij Dell zijn de levertijden aanzienlijk verkort; ook bij HPE is deze ontwikkeling zichtbaar. Zo bleek vorige maand nog dat de levertijd van diverse GPU's inmiddels is teruggelopen tot grofweg twintig weken. Onderzoeksbureau Omdia meldde in november nog dat de levertijden bij HPE varieerden van 36 weken tot een jaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!