Wouter Hoeffnagel - 15 april 2024

Infinity IT ondersteunt Nij Smellinghe Ziekenhuis met Juniper Mist AI

Nij Smellinghe gaat een partnership aan met Infinity IT uit Zoetermeer. De focus ligt in eerste instantie op het vernieuwen van de huidige netwerkinfrastructuur. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Mist AI platform van Juniper Networks. Nij Smellinghe is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat met behulp van geavanceerde AI in haar netwerk de slag maakt van reactief naar proactief IT-beheer.

Infinity IT ondersteunt Nij Smellinghe Ziekenhuis met Juniper Mist AI image

Juniper biedt met Mist de mogelijkheid om als een ware dokter inzichten te geven en alvast een diagnose te stellen voor een mogelijk probleem in de infrastructuur, maar zal deze issues waar mogelijk ook meteen oplossen. De afdeling ICT is daardoor minder tijd kwijt aan operationeel beheer, wat een positieve bijdrage levert aan de continuïteit van de zorg.

Zorg ondersteunen en ontlasten

Technologie biedt kansen om de zorg te ondersteunen, te ontlasten en te verbeteren om zo bijvoorbeeld meer handen aan het bed te krijgen. Het ziekenhuis in Drachten, Nij Smellinghe, focust op een duurzame zorg en kijkt graag naar innovatieve oplossingen die zorg in het ziekenhuis en thuis kunnen verbeteren. Met haar eigen ICT-team van zo’n twintig specialisten is er voldoende kennis in huis, maar daarbij laat de zorginstantie zich ook graag adviseren. Hiervoor bundelt het de krachten met Infinity IT.

“De afdeling ICT van Nij Smellinghe doet de totale ICT in eigen beheer. We versterken elkaar door onze specialisten samen te brengen en onze kennis te delen, niet alleen met elkaar maar juist ook met onze samenwerkingspartners. Mede gezien de ontwikkelinrichting van de organisatie door in te zetten op digitalisering staan informatie, informatieveiligheid, continuïteit, risicobeheersing en cybersecurity hoog op onze agenda. In het afgelopen jaar hebben wij een marktverkenning gedaan voor een nieuwe technische partner die ons kan adviseren op strategische onderwerpen zoals de vervanging van ons netwerk", legt Manager ICT van Nij Smellinghe Hugo Borgstein uit.

"De keuze is daarbij op Infinity IT gevallen omdat zij zich als partner hebben opgesteld en met ons mee hebben gedacht. Naast kennis uitwisselen en meedenken zijn er ook veel nieuwe technologische oplossingen aangedragen. Dit levert een positieve impuls aan de duurzame zorg die wij nastreven als ziekenhuis. Als onderdeel van het traject hebben wij voor de selectie van onze nieuwe netwerkoplossing veel gehad aan een referentiegesprek met een van de grotere Belgische ziekenhuizen die Juniper Mist reeds in gebruik hebben, waarmee we echt hebben kunnen doorgronden welke voordelen dit voor Nij Smellinghe gaat opleveren. Een slim netwerk kan absoluut een meerwaarde zijn voor de zorg.”

Langdurige samenwerking

Martijn van Wijk, Accountmanager Healthcare bij Infinity IT, voegt toe: “Wij gaan samen met Nij Smellinghe een langdurige samenwerking aan, waarbij wij in de eerste periode vooral focussen op het vervangen en verbeteren van het netwerk voor de komende jaren. Ook ondersteunen we het team bij complexe uitdagingen en adviseren we op ICT-gebied in de breedste zin van het woord. Met de vervanging van het netwerk en de gekozen oplossing krijgt Nij Smellinghe in ieder geval een hogere betrouwbaarheid van en inzichten in de infrastructuur, wat de zorg alleen maar ten goede komt. De inzet van deze innovatieve oplossing bij Nij Smellinghe zal zeker een mooi voorbeeld worden voor andere ziekenhuizen in het land.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!