Wouter Hoeffnagel - 16 april 2024

Microsoft investeert 1,5 miljard dollar in AI-bedrijf G42 uit VAE

Microsoft neemt een minderheidsbelang in AI-bedrijf G42 uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het bedrijf investeert 1,5 miljard dollar om via G42 geavanceerde AI- en digitale infrastructuur aan te bieden in het Midden-Oosten, Centraal-Azië en Afrika. Als onderdeel van de investering treedt bestuursvoorzitter en president Brad Smith van Microsoft toe tot de raad van bestuur van G42.

Microsoft investeert 1,5 miljard dollar in AI-bedrijf G42 uit VAE image

G42 is een techbedrijf gevestigd in Abu Dhabi dat zich richt op het ontwikkelen van 'visionaire kunstmatige intelligentie'. Het bedrijf richt zich onder meer op AI-onderzoek, cloud computing, datacenters, energie, geospatiale technologie, zorg en life sciences, smart city en duurzaamheid, publieke dienstverlening, sport en transport. Microsoft en G42 werken sinds april 2023 samen. Zij richten zich hierbij op het versnellen van de digitale transformatie van de VAE. Ook werken de partijen samen aan een soevereine cloud en de uitbreiding van de datacenterinfrastructuur in de VAE.

Als onderdeel van de investering die Microsoft nu doet gaat G42 zijn AI-applicaties en -diensten draaien op Microsoft Azure. Ook gaat het bedrijf AI-toepassingen leveren aan grote bedrijven en publieke organisaties. De partijen zetten een fonds van een miljard dollar op voor het ondersteunen van ontwikkelaars, die hiermee hun kennis en vaardigheden op het gebied van AI kunnen vergroten.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!