Wouter Hoeffnagel - 17 april 2024

Didier Ongena benoemd tot Global Government Lead bij Microsoft

Didier Ongena, voormalig topman van Microsoft België, krijgt een nieuwe wereldwijde functie. Hij wordt wereldwijd verantwoordelijk voor de activiteiten in de publieke sector.

Didier Ongena benoemd tot Global Government Lead bij Microsoft image

Ongena, opgeleid als handelsingenieur, werkt al sinds 2003 voor Microsoft in verschillende rollen. Hij begon er als sales manager, maar groeide al snel door in verschillende Belgische en West-Europese rollen, onder meer als general manager voor advertising en online.

In 2018 werd hij managing director van Microsoft België, onder zijn leiding begon Microsoft onder meer aan de bouw van een forse datacenterinfrastructuur in België. Begin 2023 kreeg hij opnieuw een internationale functie als general manager EMEA voor de publieke sector. Sindsdien is de Belgische leiding in handen van Marijke Schroos.

Global Government Leader

Ongena is benoemd tot Global Government Leader voor de publieke sector wereldwijd. Dat wil zeggen dat hij de wereldwijde verantwoordelijke wordt voor de verkoopsstrategie en alle gesprekken met overheden of overheidsgerelateerde organisaties. Het gaat daarbij onder meer om het aanbieden van de Azure cloudtechnologie, maar ook steeds vaker over AI. Microsoft zet al langer in op kunstmatige intelligentie. Denk daarbij aan Copilot, een AI-assistent die naar Windows 11 komt maar ook in zakelijke omgevingen en specifieke sectoren inzetbaar is.

In samenwerking met Data News

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!