Redactie - 20 april 2024

Lenovo zet in op AI-computers met nieuw aanbod

Met een nieuwe reeks computers zet nu ook Lenovo in op AI pc’s. Met de ThinkCentre desktops brengt het systemen op de markt die energiezuinigheid met prestaties combineren.

Lenovo zet in op AI-computers met nieuw aanbod image

De ThinkCentre M75t Gen 5 tower en ThinkCentre M75s Gen 5 small form factor desktops zijn ontworpen voor multitasking. Daarvoor werken ze met AI-versneld vermogen, aangedreven door AMD-processoren. Zo moeten niet alleen dagelijkse activiteiten als browsen, e-mail en media consumeren razendsnel uitgevoerd kunnen worden, maar ook de meest data-intensieve taken. AI-functies op chipniveau wijzen stroom toe aan de juiste apps tijdens gebruik, ook de ventilator wordt met AI aangestuurd om het systeem met optimale snelheid te koelen.

Microsoft Plutin-processor

Op het vlak van beveiliging zijn de pc’s uitgerust met de Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor, die het hoogste niveau van Windows-beveiliging biedt. Zo kunnen fysieke aanvallen geblokkeerd worden, zijn ze tot op firmwareniveau beschermd en bieden ze extra beveiliging voor de meest gevoelige gegevens.

"Bij Lenovo willen we de nieuwe mogelijkheden van AI helpen ontsluiten", zegt Sanjeev Menon, vice president en general manager Worldwide Desktop Business in Intelligent Devices Group van Lenovo in een persbericht. "Onze ThinkCentre M75-desktops bieden een krachtige en stabiele voeding, de mogelijkheid om componenten te upgraden wanneer dat nodig is, en voldoende ruimte om geheugen uit te breiden en thermisch beheer te optimaliseren. Dit maakt ze ideale keuzes om de productiviteit te verbeteren met AI, zonder grote investeringen."

De toestellen zijn beschikbaar vanaf juni.

In samenwerking met Data News

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!