Wouter Hoeffnagel - 25 april 2024

IBM neemt HashiCorp over

IBM neemt HashiCorp over voor 6,4 miljard dollar. HashiCorp is gespecialiseerd in oplossingen voor het beheren en automatiseren van cloudinfrastructuur. Met de overname versterkt IBM zijn focus op de hybride cloud en AI.

IBM neemt HashiCorp over image

Het productpakket van HashiCorp biedt ondernemingen uitgebreide mogelijkheden op het gebied van Infrastructure Lifecycle Management en Security Lifecycle Management, waarmee organisaties hun hybride en multi-cloud-omgevingen kunnen automatiseren.

Aantal cloud-workloads groeit snel

De opkomst van cloud-native workloads en bijbehorende applicaties zorgt voor aanzienlijk stijging in het aantal cloud-workloads dat bedrijven beheren. Tegelijkertijd neemt de inzet van generatieve AI naast traditionele workloads toe. Ontwikkelaars werken hierdoor steeds vaker met heterogene, dynamische en complexe infrastructuurstrategieën. Dit brengt uitdagingen met zich mee voor technologieprofessionals.

HashiCorp stelt bedrijven in staat automatisering in te zetten voor het beheren van de levenscyclus van infrastructuur en beveiligen daarvan. Het biedt met Terraform een registratiesysteem voor de kritieke workflows die nodig zijn voor hybride en multi-cloudomgevingen en een oplossing voor het provisioneren van infrastructuur voor deze omgevingen.

Aanvulling op hybride strategie

IBM ziet HashiCorp als een aanvulling op zijn hybride strategie. Door de portfolio's van beide bedrijven te combineren wilIBM klanten een allesomvattend hybride cloudplatform bieden dat is gericht op het AI-tijdperk. “Enterprise klanten worstelen met een ongekende uitbreiding van de infrastructuur en applicaties in publieke en private clouds, maar ook in on-premise omgevingen. De wereldwijde opwinding rond generatieve AI heeft deze uitdagingen verergerd en CIO’s en ontwikkelaars worden geconfronteerd met dramatische complexiteit in hun technische strategieën”, zegt Arvind Krishna, voorzitter en CEO van IBM. “HashiCorp heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het mogelijk maken van klanten om de complexiteit van de huidige infrastructuur en de wildgroei aan applicaties te beheren. Door het portfolio en de expertise van IBM te combineren met de capaciteiten en talenten van HashiCorp ontstaat een alomvattend hybride cloudplatform dat is ontworpen voor het AI-tijdperk.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!