Witold Kepinski - 29 april 2024

Intel boekt meer omzet en dringt verlies terug

Intel heeft de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2024 gerapporteerd. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 12,7 miljard dollar, een stijging van 9% op jaarbasis (op jaarbasis). Het verlies werd teruggebracht van 2,8 miljard dollar naar 400 miljoen dollar.

Intel boekt meer omzet en dringt verlies terug image

“We boeken gestage vooruitgang ten opzichte van onze prioriteiten en hebben een solide kwartaal neergezet”, aldus Pat Gelsinger (foto), CEO van Intel. “Sterke innovatie in onze client-, edge- en datacenterportfolio’s zorgde voor een omzetgroei met dubbele cijfers bij Intel Products. Nu Intel 3 in grote volumes wordt geproduceerd, worden in de VS voor het eerst in bijna tien jaar toonaangevende halfgeleiders geproduceerd en we liggen op koers om volgend jaar procesleiderschap te herwinnen naarmate we Intel Foundry laten groeien. We hebben vertrouwen in onze plannen om het hele jaar door opeenvolgende groei te stimuleren, terwijl we onze AI-oplossingen versnellen en onze niet aflatende focus behouden op uitvoering, operationele discipline en het creëren van aandeelhouderswaarde in een dynamische markt.”

“De omzet in het eerste kwartaal was in lijn met onze verwachtingen en we realiseerden een non-GAAP winst per aandeel boven onze verwachtingen, gedreven door beter dan verwachte brutomarges en sterke kostendiscipline”, aldus David Zinsner, CFO van Intel. “Ons nieuwe bedrijfsmodel voor gieterijen, dat zorgt voor meer transparantie en verantwoordingsplicht, zorgt nu al voor betere besluitvorming in het hele bedrijf. Vooruitkijkend verwachten we in het boekjaar 2024 jaar-op-jaar omzet- en niet-GAAP winst per aandeel te kunnen realiseren, inclusief ongeveer 200 basispunten van de verbetering van de brutomarge over het hele jaar.”

Lees alle details hier.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!