Wouter Hoeffnagel - 30 april 2024

Zscaler breidt ZDX uit met ZDX Copilot, Hosted Monitoring en Data Explorer

Zscaler, speler in cloudbeveiliging, breidt zijn Zscaler Digital Experience (ZDX)-dienst uit Nieuw is onder meer de AI-assistent ZDX Copilot. Denk echter ook aan de monitoringsdienst Zscaler Hosted monitoring en tool voor het opstellen van rapportages Data Explorer.

Zscaler breidt ZDX uit met ZDX Copilot, Hosted Monitoring en Data Explorer image

ZDX Copilot is een AI-assistent, die de kennis van meer dan 500 biljoen datapunten analyseert en gebruikt die dagelijks worden gegenereerd door gebruikers, apparaten, netwerken en applicaties. Dit geeft IT-teams, service desks en beveiligingsteams inzichten voor het verbeteren van de digitale ervaring en prestaties. Teams kunnen een reeks vragen stellen om effectief te communiceren met Copilot, dat opereert op basis van generatieve AI, en om high-level trends te beoordelen en resultaten te filteren in tot specifieke en bruikbare inzichten.

ZDX Copilot

Service desks kunnen met ZDX Copilot onder meer de oorzaak van klachten isoleren om effectief tickets te beoordelen en samen te werken met andere teams. Ook kunnen ze snel technische informatie opzoeken. Netwerkteams kunnen daarnaast analyses uitvoeren in netwerken, applicaties en regio’s om trends te identificeren en kansen voor optimalisatie te vinden.

Beveiligingsteams kunnen ervoor zorgen dat hun diensten te allen tijde presteren en kunnen direct de oorzaak van problemen en betrokken partijen blootleggen wanneer de prestaties achterblijven. IT-leiders kunnen digitale ervaringstrends en prestatie-inzichten extraheren en presenteren om vooruitgang te tonen of nieuwe kansen te identificeren.

Indien gewenst automatiseert ZDX Copilot veelvoorkomende configuratietaken zoals het instellen van waarschuwingen. Zijn veelzijdigheid kan IT-teams helpen hun efficiëntie te verbeteren en beter samen te werken met service desks en beveiligingsteams. Iedere klant heeft zijn eigen Copilot om hun bedrijfsdata privé en veilig te houden.

Zscaler Hosted Monitoring

Zscaler kondigt daarnaast de vroege beschikbaarheid aan van Zscaler Hosted Monitoring. Met deze dienst kunnen IT-teams de beschikbaarheid en prestaties van applicaties en diensten continu monitoren vanaf een gedistribueerde monitoringsinfrastructuur op de Zscaler cloud. Met Hosted Monitoring kunnen IT-teams ervoor zorgen dat externe websites optimaal presteren, ongeacht waar klanten zich bevinden. Ook kunnen zij SLA compliance monitoren voor applicaties en diensten die aangeschaft zijn via SaaS, de cloud, datacenters of netwerkproviders.

“Terwijl organisaties zero trust-architecturen adopteren, verliezen silo-monitoringtools de zichtbaarheid over de datastroom”, zegt Dhawal Sharma, Senior Vice President and General Manager bij Zscaler. “ZDX herstelt end-to-end inzicht over alle apparaten, netwerken en applicaties. En met de release van Hosted Monitoring breiden we 24/7 monitoring uit naar SaaS en externe websites van verschillende wereldwijde locaties. Door het gebruik van ZDX Copilot kunnen IT-teams zoals service desks en IT-operations, operationele uitmuntendheid bereiken door direct toegang te krijgen tot inzichten uit biljoenen prestatiestatistieken met behulp van GenAI. Zo kunnen problemen eenvoudig geanalyseerd worden en kunnen teams snel en nauwkeurig samenwerken.”

Data Explorer

Zscaler Digital Experience voegt ook Data Explorer toe, waarmee IT-teams en -leiders eenvoudig op maat gemaakte rapporten kunnen bouwen en delen. Hierbij wordt data uit verschillende datasets visueel gecorreleerd en gecontextualiseerd voor hun bedrijf.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!