Wouter Hoeffnagel - 29 april 2024

Franse overheid wil strategische activiteiten Atos overnemen

De Franse overheid overweegt strategische activiteiten van het noodlijdende Atos over te nemen. Het werpt het IT-bedrijf hiermee een reddingsboei toe. Concreet gaat het om activiteiten rondom Advanced Computing, Critical Systems en Cyber Products, die allen onder de Big Data & Security-divisie van Atos vallen.

Franse overheid wil strategische activiteiten Atos overnemen image

Dit blijkt uit een letter of intent die door een consortium onder leiding van de Franse staat naar Atos is gestuurd. Het consortium zou 700 miljoen tot een miljard euro over hebben voor de activiteiten, die het als strategisch ziet. Atos stelde eerder zo'n 1,2 miljard euro nodig te hebben om tot eind 2025 actief te kunnen blijven. Dit bedrag is inmiddels echter opgelopen tot 1,7 miljard euro, wat zou betekenen dat er nog altijd een gat van zo'n 700 miljoen euro overbrugt moet worden.

De Franse staat wijst onder meer op de werkgelegenheid die Atos creëert; de activiteiten waarop het reddingsplan betrekking heeft bieden werkgelegenheid aan zo'n 4.000 mensen. Ook realiseert het bedrijf op jaarbasis een omzet van zo'n 900 miljoen euro. Atos is onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van de communicatie van het Franse leger en inlichtingendiensten. Ook produceert het bedrijf servers die een belangrijke rol spelen in supercomputers.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!