Witold Kepinski - 01 mei 2024

Exclusive Networks ziet meer vraag naar cloud en software toepassingen

Exclusive Networks, een wereldwijde cybersecurityspecialist, maakt zijn bruto-omzet en IFRS-opbrengsten voor het eerste kwartaal van 2024 bekend. De omzet steeg naar 1,255 miljard euro. Er was veel meer vraag naar cloud- en software toepassingen.

Exclusive Networks ziet meer vraag naar cloud en software toepassingen image

Jesper Trolle (foto), Chief Executive Officer, merkte op: “Exclusive Networks heeft een solide start van het jaar neergezet, met een groei van 7% in de bruto-omzet in het eerste kwartaal van 2024, vooral dankzij het aanhoudende momentum in de onze EMEA-activiteiten. Dit is een robuust resultaat in het licht van de macro-economische achtergrond en de uitzonderlijke impact van de toeleveringsketen in het eerste kwartaal van 2023. 

Overnames blijven een belangrijke groeimotor voor Exclusive Networks, nadat het de afgelopen tien jaar meer dan twintig deals heeft gesloten. Dit kwartaal hebben we de strategische overname van NextGen aangekondigd, die ons kritische massa in Australië en Nieuw-Zeeland zal opleveren en onze waardepropositie zal versterken dankzij hun brede scala aan diensten.

We blijven ons inzetten voor het onderzoeken van manieren om onze groei te versnellen en ons marktpotentieel uit te breiden door middel van strategische overnames die onze portefeuille en geografische voetafdruk verbreden. 

De zich ontwikkelende dreigingsomgeving, beïnvloed door geopolitieke spanningen, internationale conflicten, de adoptie van generatieve AI en de eisen van regelgeving voor meer openbaarmaking van cyberaanvallen, blijft cyberbeveiliging als een topprioriteit positioneren voor bedrijfsleiders over de hele wereld. Zoals eerder aangegeven wordt verwacht dat de groei in de tweede helft zal versnellen als gevolg van de aanhoudende vraag naar cybersecurity. Ons schaalbare model ondersteunt ons vertrouwen om aan onze verwachtingen voor 2024 te voldoen.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!